Festival Metronome Prague ohlásil dalšího headlinera. Na Výstaviště doveze rapera Macklemora

Festival Metronome Prague ohlásil dalšího headlinera. Na Výstaviště doveze rapera Macklemora  

Benjamin Haggerty, kterého zná hudební svět pod pseudonymem Macklemore, se naposledy představil českým fanouškům na festivalu Aerodrome, který se konal v roce 2018 v Panenském Týnci. Nyní se vrací. Tentokrát jako jeden z headlinerů Metronome Prague.

Macklemore se tak přidává k již dříve oznámeným jménům, jako jsou britská kapela Underworld, americký zpěvák a multiinstrumentalista Beck či Skepta, který patří mezi nejvýraznější ikony žánru grime. V českých interpretů vystoupí Berenika Kohoutová, Hugo Toxxx, Kapitán Demo, Lenny, Mikolas Josef, Tata Bojs nebo Tomáš Klus.

Americký raper Macklemore má na svém kontě čtyři studiové desky. Svou prvotinu The Language of My World vydal už v roce 2005. Následovaly dvě nahrávky, na kterých pracoval spolu s producentem a hudebníkem Ryanem Lewisem. Jejich první společná deska The Heist získala hned čtyři ceny Grammy a dosáhla platinových prodejů. Druhé společné dílo nese název The Unruly Mess I’ve Made a obsahuje hvězdné singly jako Downtown a Marmalade.

V roce 2017 se Macklemore rozhodl po dvanácti letech vrátit k sólové tvorbě a vydal album Gemini s hitem Glorious. Jeho videa mají na Youtube více než 3 miliardy zhlédnutí a patří také mezi jediné dva rapery, kterým byl udělen diamantový certifikát za prodej více než 10 milionů nosičů.

Festival Metronome Prague, který do České republiky Macklemora doveze, se uskuteční ve dnech od 18. do 20. června na pražském Výstavišti

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!