Hlásí se nový festival. INDIE - INDIA se zaměří na nezávislé indické filmy

Hlásí se nový festival. INDIE - INDIA se zaměří na nezávislé indické filmy  

Na seznam českých filmových festivalů letos přibylo nové jméno. INDIE - INDIA je zbrusu nová akce, jejíž ambicí je nabídnout divákům to nejlepší z nezávislé indické kinematografie.

Festival nezávislých indických filmů INDIE - INDIA se uskuteční 28. a 29. února v pražském Kině Pilotů. Organizačně ho zajistí pořadatelé Festivalu bollywoodského filmu, jehož 18. ročník proběhne tradičně na podzim. “Jako fanoušky indických filmů nás často mrzelo, že většina diváků z celé bohaté indické kinematografie vnímá pouze Bollywood, a to ještě jako něco podivného, exotického,” vysvětluje umělecký ředitel festivalu Radim Špaček motivaci k založení další akce. 

Většina indických snímků totiž vzniká mimo velká bollywoodská studia, která sice produkují zábavné a opulentní snímky, nicméně se skutečným životem běžných Indů toho mají společného jen velmi málo. “Rozhodli jsme se proto nabídnout divákovi možnost seznámit se s filmy, které doopravdy reflektují současnou indickou společnost a přitom nerezignují na uměleckou kvalitu,” dodává Špaček.

Celkem nabídne festival čtyři snímky z různých koutů nejlidnatějšího státu světa, které reflektují osudy obyčejných lidí v neobyčejných životních situacích. Organizátoři slibují silné příběhy, pohledy na skutečný život ve městě i na venkově, unikátní indické tradice i zvyky. Chybět nebudou ani dechberoucí záběry Himalájí či kutchské pouště.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Pilotů

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!