Slyšet animaci. Letošní festival Anifilm se zaměří na hudbu a zvuk

Slyšet animaci. Letošní festival Anifilm se zaměří na hudbu a zvuk 

Letošní ročník festivalu animovaného filmu Anifilm se kromě tradiční soutěžní přehlídky ponese v duchu tématu Slyšet animaci. Diváci se mohou těšit na filmy, které propojují hudbu a animaci, i na jedinečná hudební vystoupení.

Festival Anifilm letos představí nesoutěžní program zaměřený na hudbu a zvuk v animovaném filmu. Diváci se mohou těšit například na slavný snímek Pink Floyd: The Wall s nezapomenutelnou animací Geralda Scarfeho nebo na drsný povídkový film Heavy Metal.

Součástí programu budou i současná tvorba propojující živou hudbu s animací, mezi níž patří například projekt The Seasons Music and Animation, který kombinuje známé dílo Antonia Vivaldiho s animací světových tvůrců. Anifilm 2020 také vzdá hold českým klasikům filmové hudby i pozve řadu významných osobností.

Liberecká přehlídka opět obsadí kulturní centrum Lidové sady, kino Varšava, Dům kultury, ale především liberecký zámek.

Součástí festivalu bude i tradiční soutěžní přehlídka. Tu bude tvořit celkem dvě stě filmů, které komise vybrala z více než tisícovky přihlášených animovaných snímků. Z nich bude na festivalu uvedeno dvacet šest ve světové a devět v evropské premiéře.

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm 2020 proběhne v Liberci od 5. do 10. května.

Z filmu Princova cesta. Foto: archiv Anifilmu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Zámek Liberec

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!