Hudební novinky, týden #9: rockerka Suzi Quatro a Beatfest v Brně

Hudební novinky, týden #9: rockerka Suzi Quatro a Beatfest v Brně 

Poslední únorový týden k nám přijedou zahraniční hudební hvězdy jako legendární rockerka Suzi Quatro nebo australští Pink Floyd. Ani tím však náš týdenní výběr hudebních akcí a vydaných alb nekončí.

Zažít Pink Floydy v Praze

Hned na úvod týdne v Tipsport areně na Praze 7 zahrají ty největší klasické hity kultovní skupiny Pink Floyd jejich populární tribute band The Australian Pink Floyd Show. Jedna z nejdéle fungujících revivalových kapel Floydů objíždí svět v rámci All That You Feel World Tour a kromě hudebního zážitku slibuje i velkolepou produkci s moderními světelnými efekty, lasery a speciálně navrženými video projekcemi i animacemi. Nebudou chybět hity z alb jako Dark Side of the Moon, Wish You Were Here nebo The Wall. 

Legendární rockerka Suzi Quatro v Praze i Brně

Tento týden se čeští fanoušci poctivého rock’n’rollu v podání Suzi Quatro mohou radovat,  koncertovat přijede rovnou do dvou měst u nás. V úterý vystoupí ve Velkém sále Lucerny v Praze a ve čtvrtek pak v brněnském Sono Centru. Rockerka s "baskytarou zavěšenou proklatě nízko” sem zavítá během turné k novému albu No Control, které vyšlo loni v březnu. Kromě novinek ale zazní i nejoblíbenější písně jejího repertoáru jako Can the Can, Rockin’ in the Free World, Stumblin’ In a If You Can’t Give Me Love. 

James Harries na Superstition Tour

S novou kapelou i novým albem se britský zpěvák žijící v Praze James Harries vydává na turné nazvané právě podle nové desky, Superstition. Harriesovy koncerty jsou oblíbené jednak pro jeho přirozený talent krásně zpívat, jednak pro jeho um strhnout publikum díky mnohým emocím, které jeho hudba v posluchačích obvykle probouzí. Hned v pondělí své nové album Harries pokřtí v Jazz Docku v Praze, první zastávky na turné pak budou zahrnovat úterní Brno, středeční Jazz Tibet Club v Olomouci, čtvrteční Veselí nad Moravou a páteční České Budějovice. Koncerty budou pokračovat v dalších českých městech i v březnu a dubnu.

Beatfest v Brně

Na jedenáctém ročníku Beatfestu, který se uskuteční v brněnském kulturním centru Semilasso, vystoupí tento čtvrtek mnohé rockové legendy. Návštěvníci se mohou těšit na Lauru a její tygry, Folk Team i Krausberry. Akce začne v šest hodin večer a žádný fanoušek poctivého klasického českého rocku v Brně by ji neměl zmeškat.

Album F8 od Five Finger Death Punch

V pořadí osmé studiové album tento pátek vyjde skupině Five Finger Death Punch, která navíc minulý týden zahrála v Praze. Pod názvem F8 se skrývá 16 tracků této hardwarové powerhouse kapely založené v Las Vegas. Dodnes Five Finger Death Punch prodali více než 10 milionů alb, na koncertech vyprodávají haly po celém světě a vysloužili si i několik zlatých a platinových desek.

Foto: praha.city.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!