Kulturní jaro na Zlínsku: Busfest, cestovatelské přednášky či dětský karneval s Patem a Matem

Kulturní jaro na Zlínsku: Busfest, cestovatelské přednášky či dětský karneval s Patem a Matem 

Na dveře už brzy zaklepe jaro a slunné dny táhnou ven za kulturou. Na jaký program se mohou Zlíňané těšit? Nejvíce si užijí hudební fanoušci, ale vyberete si i v divadle či na přednáškách.

Busfest

Tři trolejbusy, tři interpreti, tři žánry. Busfest je vpravdě netradiční festival, který si jako svou hlavní stage zvolil palubu trolejbusu. Koncept diváky táhne, a i díky tomu slaví už 11. narozeniny. Tentokrát ovládne cihlové město v pátek 24. dubna. Další, nejen hudební program se tentokrát uskuteční v prostoru před novou Svitovskou kavárnou Jedním tahem. Konkrétní jména pořadatelé ještě neprozradili, ale v předešlých letech do trolejbusu nastoupily takové hvězdy, jako například Tata Bojs, MC Gey nebo The Atavists. Vstupenky pořídíte v předprodeji za 250 Kč.

Jaro v divadle

Městském divadle Zlín se březen ponese kromě klasických rozehraných představení také v duchu hostování. 17. března přijede divadelní spolek Kašpar s hrou Cyrano, přičemž v hlavní roli se objeví Martin Hofmann. Divadlo Kampa přiveze klasiku Boženy Němcové, Babičku, a to 27. března. O dva dny později si Eliška Balzerová střihne Můj báječný rozvod, v němž odehraje osmnáct postav najednou. A ani na děti program nezapomíná. Určitě je pobaví hra Ze života hmyzu a nepohrdnou ani dětským karnevalem s Patem a Matem ve foyer divadla, který proběhne 15. března.

Nerez i AG Flek

Luhačovický Dům kultury Elektra přivítá 10. března legendárního muzikanta Jiřího Pavlicu s kapelou Hradišťan. Na své si přijdou také příznivci kapely Nerez, která obnovila svou činnost po dlouhé pauze. Hudebníci měli pocit, že jejich bývalou zpěvačku Zuzanu Navarovou už nikdo nenahradí, ale s Luciou Šoralovou vytvořili nový počin Zlom, s nímž se vydali i na turné a 13. března ho předvedou publiku živě na Malé scéně. Do Zlína přijede také AG Flek, který pohostí Kongresové centrum 17. dubna.

Lisztovské inspirace

A u Kongresového centra ještě zůstaneme. Pro ty z publika, kteří preferují spíše vážnou hudbu, připravila program Filharmonie Bohuslava Martinů. Těšit se mohou například na Lisztovské inspirace 19. března. Začátkem března se předvede nastupující osobnost české pěvecké generace, tenorista Petr Nekoranec. Také děti mohou spolu s vážnou hudbou objevit říši rusalek a trpaslíků na koncertě O kouzelné mošně.

Cesta Afrikou na Pionýrovi

Člen týmu Žlutých trabantů z party Dana Přibáně Marek Slobodník promluví v Baťově institutu o své sólo cestě přes Afriku na pověstném Pionýru 20. března. Světoznámý cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba promluví o stejném kraji 16. dubna v Otrokovicích.

Michal Ambrož a Hudba Praha

Žít to bude na přelomu jara a léta také v Březnici u Zlína. 16. května tu vystoupí Michal Ambrož a Hudba Praha a 20. června se tady mohou místní těšit na jedenáctý ročník Rockového Festiválku Piva, na němž zahraje kapela Orange, F-dur Jazzband nebo Rocksoar.

Foto: Busfest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!