HBO Europe uvede novou sérii premiérově na Series Mania v Lille. Odvysílána bude v květnu

HBO Europe uvede novou sérii premiérově na Series Mania v Lille. Odvysílána bude v květnu  

HBO Europe boduje s novou osmidílnou sérií Vlast ještě dříve, než ji mohli vůbec spatřit první diváci. Byla totiž vybrána do soutěže festivalu Series Mania, který se uskuteční ve dnech od 20. do 28. března v severofrancouzském městě Lille.

Zatímco festivaloví návštěvníci se mohou na novou sérii těšit již v březnu, ostatní si budou muset ještě pár týdnů počkat. Odvysílána bude v květnu ve 21 teritoriích HBO Europe. Autorem je Aitor Gabilondo, který seriál vytvořil na motivy bestselleru španělského spisovatele Fernanda Aramburu. Kniha v České republice vyšla s názvem Vlast.

Vypráví o ideologickém fanatismu, zaslepenosti i o snaze spojit společnost názorově rozdělenou. Gabilondo za ní ve Španělsku získal Cenu kritiky, Státní cenu za literaturu a další ocenění. V českém překladu vyšla teprve minulý rok a jak bude vypadat seriál natočený na její motivy, se budeme moci přesvědčit již v květnu.  

Vlast se odehrává v Baskicku a zaměřuje se na příběh dvou španělských rodin. Obě byly zasaženy násilným konfliktem, který vyvolala Španělská národní strana a teroristická organizace ETA. Během zlomového dne přijde Bittori o manžela, kterého ETA zavraždí přímo ve dveřích jejich domu.  Zároveň přichází také o svou přítelkyni Miren, jelikož její syn je členem ETA. Obě rodiny prožívají zármutek i mnoho morálních paradoxu.

Budou schopni dojít jednoho dne odpuštění, zbavit se vzájemné nevraživosti a pokračovat dál? Na tyto otázky chce série Vlast odpovídat.

Foto: David Herranz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!