Festival Travel Stand-up spojuje cestování a uměleckou formu komedie

Festival Travel Stand-up spojuje cestování a uměleckou formu komedie 

Travel Stand-up festival organizuje český cestovatel, blogger a dobrodruh Slávek Král a o víkendu proběhne na pražské Plechárně jeho čtvrtý ročník. Letošní program nabídne návštěvníkům zajímavé přednášky, diskuze, ale také například hodinu jógy. Jedním z potvrzených hostů je například člen z neziskové organizace Lékařů bez hranic, chirurg Tomáš Šebek.

Celý festival zahájí v sobotu 22. února v 14 hodin cestovatelské divadlo s názvem Kolem Světa za pohádkou. Představení s názvem Divadlo A Šmitec! vytvořila Marcela Peňázová a Zuzana Grosmanová, na výtvarné stránce se podílela Klára Paclíková, výtvarnice Divadla pod Palmovkou. 

Následovat bude blok přednášek, který zahájí zakladatel cestovatelského webu cestolet.cz Honza Macháček. Pohovoří o cestách po Indii, kterou procestoval křížem krážem. 

Do Indie jsem nikdy nechtěl jet. Jak je možné, že jsem tam nakonec skončil? Prošvihnul jsem levné letenky na jednom webu a řekl si, že příští akční nabídku prostě beru. A co čert nechtěl, cílovou destinací byla Indie. Koupil jsem letenky, a to mi změnilo život. Nakonec jsem Indii úplně propadnul," popsal své dobrodružství. 

Zároveň Karel Štěpánek pohovoří o tom, jak mít cestování jako životní styl. Sobotní program zakončí deset minut před půl devátou Lukáš Socha s Tomášem Vaňourkem, kteří si jinak říkájí Zikmund 100. 

Načasování této cesty nebylo náhodné. Pan Zikmund v roce 2018 oslavil sté narozeniny a právě 100 srovnávajících fotografií mělo být dárkem k jeho jubileu. Výsledkem této cesty je přes 190 záběrů srovnávající realitu let 1959 – 1964 a roku 2018, “ prozradili kluci ze Zikmund100, jejichž film Cesta jako žádná ze sta získal cenu na Mezinárodním festivalu outdoorových filmů.

Nedělní program zahájí v 13 hodin lekce jógy. Následovat bude opět blok přenášek, který odstartují cestovatelé z Beer with travel. Na festivalu představí také knihu Transsibiřská magistrála aneb s pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři. Druhý den festivalu vyvrcholí v 15:40, kdy se představí Tomáš Šebek. Na festivalu promluví ke své poslední knize s názvem Nebe nad Jemenem. Mimo to promluví Vladimír Váchal o cestě do Sudánu. 

Festival zakončí v neděli v 19 hodin sám organizátor. Ten si pro letošní ročník připravil pro návštěvníky speciální show. Slávek Král pochází ze Sušice a cestování se věnuje již více než devět let. Za tu dobu navštívil všechny kontinenty světa. Poslední cesty do Ruska, Střední Asie podnikl společně se svým psem, s fenkou Corey. Ta se na cesty vydala poprvé již v pěti měsících, kdy procestovala sedmnáct zemí Evropy. A mimochodem - má svůj vlastní Instagramový účet, který má více než pět tisíc sledujících. 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!