Únikové hry v Plzni: ponorka, Černobyl i Sherlock Holmes

Únikové hry v Plzni: ponorka, Černobyl i Sherlock Holmes 

Kdo uteče, vyhraje. Jenže ono to s tím útěkem není tak snadné – musíte luštit hlavolamy, hledat logické souvislosti a spolupracovat s kolegy. Už jste vyzkoušeli některou z únikových her? Pokud ne, koukněte na naše tipy, Plzeň je na tuto zábavu bohatá.

One-Two Escape

Na jedné adrese najdete hned 2 hry. Pokud zvolíte Útěk z ponorky, máte jen 60 minut, než vás ponorka odnese navždy do hlubin oceánu. Nastoupit na palubu můžete bez obav i s dětmi, doporučený věk pro tuto hru je 8 let.

Jestli se raději pustíte do hry s názvem Paleontolog, čeká vás hledání vzácného artefaktu z expedice Nihive ukrytého v pracovně významného paleontologa. Naštěstí tu váš kolega zanechal pár stop, které vám s hledáním mohou pomoci. Tato hra má dvě varianty obtížnosti, takže si na své přijdou jak úplní začátečníci, tak zkušení „únikáři“.

ESC Room

Vyberte si ze 4 místností: Cela, Pracovna, Fotoateliér nebo firma Medex zabývající se nájemnými vraždami. Novinkou jsou dvě outdoorové hry – Operation Mindfall a Magic Portal. Ať už bude vaše volba jakákoliv, čekají vás zapeklité úkoly a bez jejich vyřešení se ven prostě nedostanete. Ale nemusíte mít strach, když vaše dedukční schopnosti v některé chvíli selžou, stačí požádat o radu room-mastera.

Chernobyl

Jaderná katastrofa na spadnutí – a vy jste členy záchranného týmu, který ji může odvrátit. Na výběr máte verzi pro začátečníky s názvem Dozimetrická věž, kde je vaším úkolem sestavit vysílačku a odvysílat záchranný kód.

Mnohem obtížnější výzvou je Záchranná mise, při níž musíte zajistit přežití klíčového pracovníka elektrárny a ochránit nejen elektrárnu samotnou, ale i její okolí. A abyste měli trilogii úplnou, zahrajte si i její poslední díl – Pripjať. Ve službách kontrarozvědky budete pátrat po důležitých dokumentech ukrytých hlavním operátorem elektrárny, inženýrem Akimovem. Tato hra není přístupná dětem do 14 let.

Unlock The Door

Co si vyberete? Akční Stroj času, v němž musíte odhalit tajemství viru decimujícího lidskou populaci, nebo Pokoj prastrýce Josefa, vhodný pro rodiny s dětmi a začátečníky? Ale pozor, váš prastrýc možná není tím milým postarším pánem, za kterého se vydává, a jeho pozvání na návštěvu nemusí být tak úplně nezištné…

Sherlockův případ

Případy, které slavný detektiv ve své kariéře řešil, jsou známé z literatury. Jeden z nich ale dosud vyřešen a zveřejněn nebyl a čeká právě na vás. Prokážete stejné schopnosti dedukce, kterými proslul právě Sherlock Holmes? Rodinné týmy jsou vítány, doporučený věk je od 10 let.

Foto: Facebook Unlock The Door

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!