Hudební novinky, týden #8: Vanua2, Alice Merton i album Ozzyho Osbourna

Hudební novinky, týden #8: Vanua2, Alice Merton i album Ozzyho Osbourna 

Pro některé začaly jarní prázdniny, hudební scéna ale ani tento týden prázdniny nemá. Vyberte si z našeho výběru, kam za hudbou tentokrát zajít nebo co nového si poslechnout z domova.

Radůza v Besedě

Příznivci české zpěvačky, šansoniérky, písničkářky, harmonikářky a hudební skladatelky Radůzy si ji mohou přijít v úterý poslechnout na koncert do Malostranské besedy v Praze. Tato úspěšná hudebnice nejen na českých pódiích s kapelou tentokrát představí průřez svou dosavadní tvorbou. Uslyšíte tedy i písně z Radůzina nejnovějšího alba Muž s bílým psem, které vyšlo v říjnu 2018, stejně jako písničky z prvních let její hudební kariéry. Radůza se sama doprovodí na několik různých hudebních nástrojů a její hlas jako zvon sál zaplní zpěvem, který ale umí i jemně vyprávět dojemné příběhy…

Vanua2 v Kolíně

Taktéž v úterý dorazí do Kolína skupina Vanua, aby tam v Městském divadle ukázala, co v hudbě umí. Zpěvák Yannick Tevi, původem z ostrova Vanuatu, svým “sealovským” hlasem doplní rytmickou sekci tvořenou ověřenými hudebníky z legendárních Blue Effect kolem Radima Hladíka. Jejich hudba se vyznačuje energií  a zápalem, které spolu s vynikajícími hráčskými schopnostmi všech členů tvoří záruku pěkného hudebního zážitku.

Djentoví metalisté z Británie: Monuments

Ve středu se můžete v pražském klubu Futurum na Smíchově přenést do vod progresivně metalových s britskou kapelou Monuments. Ta znovu dorazí do Čech po vydání nové desky Phronesis. Tito djentoví mágové s sebou přivezou jako hosty anglické kolegy Heart of a Coward, kteří také hrají progresivní metal a bývají přirovnáváni k Textures nebo Townsendovým projektů včetně Strapping Young Lad. Vedle nich doplní Monuments koncert instrumentalistů I Built the Sky kolem australského kytaristy a producenta Rohana Stevensona.

The Offenders a jejich ska punk

Na podzim loňského roku vydali album Class of Nations. A ve čtvrtek přijedou tito ska-punkoví hudebníci z Berlína do pražského Rock Café. Pocházejí přitom z Itálie, kde se dali jako skupina dohromady už roku 2005. V klubu na Národní třídě uslyšíme tedy starší skladby, ale hlavně písně z nové, v pořadí již osmé desky The Offenders, na které hostoval třeba i Franki McLaughlin z The Rumjacks. Na koncertu zahraje i speciální host, ska-reggae kapela z Prahy Green Småtroll.

Dystopický soul v podání Algiers

V pátek se po roce vrátí do Lucerna Music Baru skupina Algiers. Zastaví se tam během svého evropského turné, při jehož oznámení vydali klip a singl Can the Sub Bass Speak?. Tím navnadila posluchače i na poslech nového alba, které vyšlo letos v lednu a jmenuje se There Is No Year. Tato čtyřčlenná formace z Atlanty zasahuje svou tvorbou do mnoha žánrů, uslyšíme od nich rock, ale i vlivy post-punku, hip hopu, gospelu, soulu a blues. Jejich styl bývá někdy označován jako “dystopický soul” – uslyšíme u nich pochmurnou atmosféru, afroamerické vokály i atonalitu. 

Kanadsko-německá písničkářka Alice Merton

Po předloňském vystoupení na Colours of Ostrava a následujícím vyprodaném koncertu v Praze se písničkářka Alice Merton vrací do Česka, kde zahraje tento pátek v Retro Music Hall. Loni navíc vydala své první celé studiové album Mint. Díky tomu, že si sama založila label, pod kterým může skladby vydávat, si zachovala naprostou tvůrčí svobodu. Vystudovala klasickou hudbu, ale její styl se řadí spíš do elektropopu. Největší úspěch zaznamenala Alice Merton s prvním singlem No Roots.

Nová alba: Ozzy Osbourne, BTS i Justin Bieber

Ozzybu Osbournovi vyjde tento týden u nás už 12. sólové album Ordinary ManPopulární skupina BTS vydá set s novým albem Map Of The Soul - 7 doplněným o knihu s fotografiemi, nášivku a plakát. Justin Bieber se vrací na scénu s pátým albem, nazvaným Changes.

Foto: en.wikipedia.org

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!