Všem klukům: P. S. Stále tě miluju: Filmová adaptace knižní trilogie je perlou svého žánru

Všem klukům: P. S. Stále tě miluju: Filmová adaptace knižní trilogie je perlou svého žánru75%

Pokračování úspěšné adaptace knižní young adult trilogie od Jenny Hanové úspěšně navázalo na první díl. Přináší prokreslenější vztahy a ucelenější náhled na příběh mladé Korejky Lary-Jean.

Lara Jean (Lara Condor) je již oficiálně Peterovou (Noah Centineo) přítelkyní. Přesto stále není vše perfektní. Do jejich vztahu se neustále plete Gen, Peterova bývalá přítelkyně. Navíc Lara Jean obdrží dopis – odpověď na milostný dopis pro Johnyho (Jordan Fisher), kluka, do kterého byla zamilovaná v 6. třídě. A zdá se, že on i po letech její dávné city opětuje.

Filmová tvorba pro teenagery se často propadne do kinematografického pekla. Může za to plochý děj, otřepané fráze, kýčovitost i podprůměrné a předvídatelné dialogy. Oba díly ze série „Všem klukům“ se tomuto často potvrzenému předsudku ve všech směrech vzpírají. Oba filmy, oba stejně povedené, mají originální zápletku, prokreslené nestereotypní charaktery, vtip i nádech realističnosti. Hlavním důvodem je prostý fakt, že Jenny Hanová jednoduše umí psát a stvořila pestrý svět poloviční Korejky Lary Jean. Čtenáři jejich knih budou s filmem spokojení, jelikož je do puntíku stejný jako jeho knižní verze. Když se k tomu přidají povedené herecké výkony, které se od minulého dílu u hlavní hrdinky dokonce ještě o něco zlepšily, vznikne z toho vydařený snímek, na který není škoda se podívat i víckrát. Na Oscara to není, ale filmy „Všem klukům“ jsou hvězdným příkladem svého vlastního specifického žánru

První díl, ve kterém se nedopatřením dostanou milostné dopisy od Lary Jean do rukou svých skutečných adresátů a strhne se tak lavina vtipných i milých událostí, zaznamenal velké ovace. Jeho pokračování Všem klukům: P.S. Stále tě miluji má již chudší a méně dramatický děj, ale opět věrně následuje spisovatelčiny představy o vývoji událostí. Přesto i bez přečtení knih má pokračování smysl vidět, jelikož dál do hloubky prokresluje charaktery, přináší Lařiny vzpomínky z dětství a uceluje celý milostný příběh hlavní hrdinky.

Velkým pozitivem je i celkové vizuální zpracování snímku. Působí dobře barevně i scénicky, a navíc se velmi povedly kostýmy, které odráží charakter svých postav i knižní popis. To vše napomáhá dobré atmosféře z filmu.

Snímek nepotěší pouze svoji cílovou skupinu náctiletých, ale pro humor, absenci kýčovitosti a charakterní hlavní hrdinku i diváky jiných věkových kategorií.

Kdy a kde dávají film: Všem klukům: P.S. Stále tě miluju

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!