Běžecké závody v Praze: štafeta, neony i zombie

Běžecké závody v Praze: štafeta, neony i zombie 

Každý den běháte svůj okruh, zkracujete čas a přidáváte vzdálenost, ale dosud jste neměli odvahu poměřit své schopnosti s jinými běžci? Tak to zkuste a zaregistrujte se, závodní sezóna je za dveřmi. Pomůžeme vám rozhodnout se, kde začít.

Prague Park Race – Průhonický park

Pokud máte přírodu raději než město, dopřejte si v sobotu 4. dubna čtrnáctikilometrový běh Průhonickým parkem. Poběžíte po úzkých pěšinách, po schodech i po zámeckém nádvoří. Časový limit je dvě hodiny, takže jestli není vaším cílem zvítězit, budete mít i dost času kochat se pohledem na krásu parku.

Rodinný běh dm

Nejen běh, ale také zábavný den pro rodiny.  Ve Stromovce na vás v sobotu 2. května čekají dvě trasy (3 a 5 km), z nichž si můžete vybrat. K tomu koncert, atrakce pro děti na holešovickém Výstavišti a medaile pro každého běžce. A kdo chce do zábavy zapojit i čtyřnohého přítele, dá si odpolední běh nebo procházku se psy, je také na programu dne.

Volkswagen Prague Marathon

Již 26. ročník pražského maratonu nabídne v neděli 3. května nádhernou trať historickým centrem Prahy a různé možnosti, jak dlouhou vzdálenost zdolat – včetně štafety. Pokud máte hodně natrénováno, možná je právě teď nejlepší čas posunout své sportovní výkony na vyšší úroveň a přijmout pořádnou výzvu.

Run for Help Praha

Je vám blízká myšlenka pomoci druhým? Pak si v sobotu 13. června nenechte ujít charitativní běh na Letné. Tratě 4 a 8 km, závody pro děti a také pro hendikepované. A navíc ještě koncert, soutěžní rodinná stezka a další doprovodné programy

Neon Run Praha

Nápis na vašem tričku hrdě hlásá „jsem jednorožec, nevěřím na lidi“? V pořádku, nejste v tom sami. Jedinečný, divoký a šílený neonový zážitek, který vás dostane do říše jednorožců, slibuje nezávodní běh oborou Hvězda, který se uskuteční v sobotu 29. srpna. Budete probíhat neonovými zónami a také na vašem těle budou neonové barvy, které se rozzáří pod UV světlem. Děti vezměte samozřejmě s sebou.

Adidas Běh pro ženy

Jediný velký závod určený pouze ženám. Takže konečně to správné místo, kde všichni ocení váš nový a dokonalý běžecký outfit. Na pětikilometrovou trať se v sobotu 5. září můžete vydat samy, nebo ve dvojicích. Pokud jste běžkyně začátečnice, ale přesto toužíte po atmosféře opravdových závodů, pak právě zde najdete, co jste hledaly.

Birell Prague Grand Prix

V Praze se v sobotu 5. září pomalu stmívá, město postupně odhaluje svoji noční tvář a vy běžíte a běžíte… Závod na deset kilometrů si můžete užít také v týmech, které mohou být mužské, ženské či smíšené.

Zombie Run Praha

I nemrtví rádi běhají, a pokud si chcete užít nejstrašidelnější běh v České republice, můžete si v sobotu 24. října zaběhat s nimi. V 17 hodin odstartuje dětský závod – tam budou zombíci přátelští a hodní. Při večerním závodu pro dospělé už ovšem musíte počítat s tím, že není tak těžké vyhrát nad ostatními, ale spíše nad svým strachem.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!