Únikové hry v Hradci: utečte z vězení, z blázince i z hobití nory

Únikové hry v Hradci: utečte z vězení, z blázince i z hobití nory 

Exit rooms (česky únikovky) jsou chytrou a napínavou zábavou pro všechny. Ať už na ně vyrazíte s rodinou, s přáteli nebo s kolegy z práce, užijete si hodinu plnou spolupráce a bližšího vzájemného poznávání. Pro únikovou hru nepotřebujete vynikající fyzičku, ale logické uvažování, trpělivost a dobře sehraný tým. Otestovali jsme za vás únikovky v Hradci Králové.

Bílá past

Po městě řádí šílenec, který vše natírá neodstranitelnou bílou barvou. Vy jediní jste vypátrali pachatelův tajný úkryt – jenže když proniknete dovnitř, dveře se za vámi zaklapnou a vy máte pouhých 60 minut na útěk, než se šílenec vrátí…  Pokud vás Bílá past uchvátí, můžete se rovnou objednat i na její pokračování – únikovku s názvem Černé vězení. Ta je o něco složitější, ale nemusíte se bát, když si v průběhu hry nebudete vědět rady, vždy je možnost požádat o nápovědu, protože správce hry sleduje celou dobu váš postup, a tak přesně ví, kde jste se zasekli.

Hobití nora

Tato únikovka je součástí dětského sportovního parku, proto je určená hlavně rodinám s dětmi. Vaším úkolem je nejen uniknout, ale také najít Krystal všemocnosti, který ukryl laskavý čaroděj Gerdius v noře jednoho prostého hobita. Hra má doslova pohádkové kulisy, takže váš přerod v hobity bude rychlý a dokonalý.

Stroj času

Jde o zcela novou hru otevřenou v loňském roce. V moderním pojetí už nejde tolik o odemykání klasických zámků, ale i tak vás čeká hledání číselných kódů, které posléze využijete ve stroji času. A co je vaším úkolem? Dostat se do budoucnosti a přinést odtud prvek, který teprve bude objeven. Jen ten totiž může zabránit katastrofě ohrožující lidstvo na celém světě. A samozřejmě pouze vy jste ti praví superhrdinové, kteří to mohou zvládnout.

Foto: Pixabay

Pandemic Room

Záchrana lidstva je opět ve vašich rukou – geniální profesor Dmitrij totiž prováděl tajný výzkum a vymyslel protilátku, která jediná může zhatit biologický útok nepřítele. Někde ve své laboratoři ukryl injekci s touto protilátkou, a pokud ji nenajdete během hodiny, se světem to špatně dopadne.

Psychiatrie

Tuto únikovku určitě nezkoušejte hrát s malými dětmi, rekvizity jsou až děsivě realistické. Starší děti a dospělí si ji naopak více užijí. A nikdy nevíte, kdy se vám schopnost utéct z psychiatrické léčebny bude hodit i v reálném životě… Pokud se vám hra zalíbí, vyzkoušejte i novou od stejné firmy. Má název Pohřešovaná a vaším úkolem bude pátrání po zmizelé dívce. Jde o únos, vydírání, nebo se sama rozhodla utéct a začít někde jinde od začátku?

Útěk ze Scotland Yard

Zatkli vás a obvinili z vraždy osmi žen. Samozřejmě jste nevinní, ale moc vám to nepomůže, když jste zavření v cele, do které se zvenku dobývá rozzuřený dav a chystá se vás popravit. A tak máte šedesát minut na to, abyste unikli a zachránili si život.

Foto: Pixabay

V zajetí šíleného vědce

To se takhle jednou ráno probudíte a zjistíte, že ležíte spoutaní v neznámé místnosti. Evidentně ten sympatický týpek, co jste si s ním včera dali v baru pár drinků, nebyl zase až tak moc sympatický… Ukáže se, že je to šílenec, který rád experimentuje na lidech. Pokud se nechcete stát jeho další obětí, je na čase rychle vymyslet, jak se dostat pryč.

Vylup trezor

Úniková hra pro ty, kteří nechtějí být stále jen kladnými hrdiny. Zkuste dát dohromady partičku zlodějů a vykrást bankovní trezor. Samozřejmě to nebude jen tak – sotva získáte zlaté cihly, trezor se za vámi zavře a vy se nemůžete dostat ven. Nebo to za pouhou hodinu zvládnete? Protože pak dorazí zásahovka.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!