Sauna, Monology vagíny i vzpomínky vojáků. Kasárna Karlín chystají novinky

Sauna, Monology vagíny i vzpomínky vojáků. Kasárna Karlín chystají novinky 

Saunovat se přímo na nádvoří bývalých kasáren, zhlédnout výstavu věnovanou historii jejich budovy a zdejších veteránech nebo zhlédnout kultovní divadelní hru Monology vagíny. To vše v únoru nabízí prostor Kasárna Karlín v Praze.

První novinkou tohoto měsíce je venkovní sauna se skleněným stropem pro šest až osm osob, k níž je k dispozici káď s ledovou vodou, sprcha, zázemí, odpočívárna nebo také bar umístěný v bývalé armádní myčce. Návštěvníci navíc můžou využít bezplatného půjčení prostěradel, ručníky jsou za poplatek 10 korun. Zarezervovat si své místo můžete zde

Kromě vnitřních vytápěných prostor se snažíme i v zimě využít venkovní nádvoří, oživit ho něčím neobvyklým, co obyvatelé v centru Prahy jen tak nezažijí,” uvedl k nově postavené sauně Matěj Velek z neziskové organizace Pražské centrum, jež někdejší klasicistní Kasárna Karlín nyní spravuje.

V neděli 16. února se na zdejším nádvoří otevře poslední část venkovní výstavy, která mapuje historii tohoto unikátního objektu. Kromě archivních fotografií a vzpomínek veteránů, kteří tu kdysi sloužili, seznámí také s plány do budoucna. Odpolední vernisáž nabídne zájemcům prohlídku jindy nepřístupných prostor, na nichž se dozví historky z období renovace budovy.

Výstava se otevře v neděli 16. února. Foto: Kasárna Karlín

Drama Monology vagíny, které odkrývá tabuizovaná témata o ženách, bude na programu Kasáren Karlín pouze dvakrát, a to v pátek 21. a následně za týden 28. února. Chybět nebude zážitek asistence u porodu vnučky, příběh o neobvyklé feministické lásce nebo o znásilnění za války.

Kasárna Karlín vyrostla v polovině 19. století pod dobovým názvem Pěchotní kasárna císaře Ferdinanda v Karlíně. Pětipodlažní budova postavená v pozdě klasicistním slohu, o níž se zmiňuje i spisovatel Jaroslav Hašek v díle Osudy dobrého vojáka Švejka, svému původnímu účelu sloužila až do roku 2008 a od té doby chátrala. Před necelými třemi lety prostor znovu oživil spolek Pražské centrum a nyní se zde konají koncerty, filmové projekce, výstavy, workshopy či debaty.

Foto: Kasárna Karlín

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!