Letní filmová škola v Uherském Hradišti zveřejnila vizuál pro ročník 2020

Letní filmová škola v Uherském Hradišti zveřejnila vizuál pro ročník 2020 

Film všemi smysly. Tímto tématem se řídí LFŠ po dobu tří let – už v něm figurovaly rty, pro letošní rok zvolila jeho autorka Markéta Steinert oči. „Osmdesát procent světa vnímáme očima, tak je neváhejte otevřít dokořán,“ dodala. Všechny barvy filmu letos zazáří od 24. července do 2. srpna, tentokrát již po čtyřicáté šesté. Akreditace a balíčky vstupenek budou v prodeji od května.

"Filmovka" nabízí každým rokem pestrý program. Bere diváky napříč časem, od dávné historie z dob němých filmů, které doprovází v sálech živá hudba, až po nejnovější snímky tuzemské i zahraniční.

Snaží se připomínat jednotlivé ikony a jejich cestu, vybírat zapomenuté klenoty a dává prostor také studentským filmům. A nezůstává jen před plátnem. Organizuje také přednášky či debaty, které se pokouší vidět film novýma očima. K tomu se připojují koncerty, virtuální realita, různorodé workshopy a mnoho dalšího.

Minulý ročník hostil stejně jako pokaždé významné návštěvníky, mezi nimi především světoznámého britského režiséra Mika Leigha, kterého LFŠ také ocenila svojí pověstnou zmrzlinovou trofejí.

 „Je to pro mě velká čest a v noci tu zmrzlinu budu olizovat. Zažil jsem tu skvělý týden, velmi stimulující, máte tu nadšené publikum, takže opravdu děkuji. Doufám, že se sem budu moci vrátit,“ řekl tehdy režisér, jehož nejvýznamnější počin Tajnosti a lži z roku 1997 byl ověnčen řadou cen, mimo jiné třeba Zlatou palmu v Cannes.

 


V přechozím roce vyslali diváci "Filmovky" svými hlasy ze sekce LFŠ uvádí do kin německou bratrskou road movie 25 km/h plnou překvapení, smíchu i dojemných momentů. Na plátnech ji můžete zhlédnout právě v těchto dnech.

Foto: LFŠ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!