Kulturní jaro v Olomouckém kraji: velikonoční sportování, hudba všech žánrů i divadelní premiéry

Kulturní jaro v Olomouckém kraji: velikonoční sportování, hudba všech žánrů i divadelní premiéry  

Festival extrémní hudby, velikonoční běh i meditační kurzy. Ani Olomoucký kraj nečeká na příchod jara a na spoustu jarních akcí zve již nyní. Jakou si vyberete vy?

Rotten Fest

Do olomouckého Sklubu se vrací festival extrémní hudby Rotten Fest. Dorazí na něj kapely Fleshless, Deflorace, Craniotomy, Anime Torment a další metalisti, kteří nenechají návštěvníky vydechnout. Výtěžek z festivalu navíc poputuje na dobročinné účely. V sobotu 25. dubna se bude pomáhat zvířecím útulkům.

Jarní meditace

Preferujete spíše klid než pořádnou metalovou pařbu? V tom případě pro vás bude lepší variantou víkendový meditační kurz pro začátečníky, který povede budhistická mniška bhikkhunī Visuddhi v Prostějově. Prozkoumejte sami sebe, svoji vlastní mysl a tělo, a to 20. až 22. března. Vstupné na akci je dobrovolné.

Velikonoční běh

Rádi byste si o Velikonocích zasportovali? A to nejen při útěku před koledníky? V Tovačově chystají na 27. března již 31. ročník Velikonočního běhu. Startuje se v deset hodin před zámkem, délka trasy činí 7,5 km.

Jarní multižánrové koncerty

Do Olomouce se 20. března chystají legendární čeští rockeři z kapely Arakain. O čtyři dny později vystoupí také v Zábřehu, kam na jaře dorazí i další kultovní rocková formace. Tentokrát však půjde o skupinu Škwor, která vystoupí 21. března v Kulturním domu. Do olomouckého Sklubu 24. března dorazí Aneta Langerová, v jarním programu nechybí ani Kali, Monkey Business nebo Jasná Páka.

Premiéry Moravského divadla

Hlavní divadelní scéna Olomouckého kraje 20. března premiérově přivítá na svých prknech komediální muzikál Donaha!, o jehož režii se stará Petr Hašek. Baletní soubor zase vsadil na surrealistické taneční divadlo Krvavá svatba. Diváci jej budou moci poprvé zhlédnout 17. dubna.

Dějiny ve fotografických knihách

A chybět samozřejmě nemohou ani výstavy. Muzeum umění Olomouc uvede 19. března expozici, která přiblíží dějiny 20. století prostřednictvím fotografických knih. Fotoblok potrvá až do 7. června. „Výstava představuje vůbec poprvé v tak širokém záběru a ve více než stoleté perspektivě ty nejdůležitější a nejzajímavější fotoknihy z naší části kontinentu,“ říká kurátorka sbírky fotografie Štěpánka Bieleszová.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!