Extrémní překážkové závody: bahno, ledová voda i přenášení sudů

Extrémní překážkové závody: bahno, ledová voda i přenášení sudů 

Klasické běhání je už pro vás nuda? Potřebujete větší výzvu a více adrenalinu? Zkusit můžete extrémní překážkový běh. Zapojíte všechny svaly v těle, pořádně se ušpiníte a otestujete svoji psychickou odolnost. Nabídka je opravdu pestrá, stačí si vybrat.

Gladiator Race

Tyto závody si užijí všichni, začátečníci i zkušení borci. Nechybí dětské kategorie a přihlásit se můžete dokonce i do kategorie FAMILY, v níž soutěží rodiče s nejmenšími dětmi. Medaili v cíli dostane každý a nadšenci, kteří v průběhu roku absolvují více závodů na různých místech, obdrží ještě další speciální ocenění.

Gladiátoři si pro své klání vybírají zajímavé lokality, jako je třeba tankodrom v Milovicích, tmavé podzemní chodby pevnosti Josefov nebo rozbahněné motokrosové závodiště v Holicích. A dovedou dobře využít i městské prostředí – loni se třeba v Hradci Králové běhalo evakuačními chodbami obchodního centra.

Urban Challenge

Město je plné překážek, které běžní lidé obloukem obcházejí, ale příznivci extrémních běhů je naopak milují. Tady se můžete těšit na skákání po kapotách aut, lezení přes odpadkové kontejnery nebo běh atomovým krytem. Závody mají i dětské kategorie a rodiče jistě potěší malá překážková dráha v zázemí, kterou si mohou nejmladší děti vyzkoušet úplně zdarma.

Predator Race

S predátory si zaběháte nejen v České republice, ale i v sousedním Rakousku. Jejich závody se pyšní názvy jako Predator Dril, Predator Brutal nebo Predator Masakr, které naznačují nutnost dobré fyzičky. Závody jsou určeny pro dospělé a mládež od patnácti let.

Wild Monkey Challenge

Pokud je vám opičí obratnost vlastní, je tento závod přesně pro vás – a v nabídce je i verze pro ratolesti. Dráha slibuje pořádnou džungli, ručkovací žebříky, přeskoky i překážky, které otestují váš smysl pro rovnováhu. Opičí závody se odehrávají v krytých halách, a běhat tudíž moc nebudete, ale věřte, že dostat se do cíle nebude ani tak vůbec snadné.

Excalibur Race

I tady prověříte nejen svoji fyzičku, ale také svoji vnitřní sílu – čeká vás plazení ledovou horskou řekou, vylézání z vody po laně, šplhání po vlecích a prý i chůze po minovém poli. Také oblíbené „bahenní lázně“ jsou pravidelnou součástí všech závodů série. I zde je podmínkou startu dovršení 15 let, startovat můžete sami za sebe, ve dvojicích, nebo v čtyřčlenném týmu.

Překážkáč

Tyto závody nemají tak velkou propagaci ani masovou účast, ale svou kvalitou se větším „kolegům“ rozhodně vyrovnají a navíc nehrozí, že budete před některými překážkami stát frontu. Nechybí tu dětská kategorie ani plazení na všechny způsoby, přenášení břemen, šplh, ručkování nebo balanc

Spartan Race

Sparťané nezávodí jen v Česku, ale po celé Evropě, takže můžete poměřit své síly i se zahraničními bojovníky. Závody se vyznačují extrémní délkou, vyzkoušet můžete třeba půlmaraton se třiceti překážkami. Děti nenechávejte sedět doma, dětské závody jsou pro Sparťany samozřejmostí.

Foto: Facebook Excalibur Race

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!