Tomáš Klus, Jan Kraus a čtyřicet inscenací. Divadlo Kalich pořádá druhý ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží

Tomáš Klus, Jan Kraus a čtyřicet inscenací. Divadlo Kalich pořádá druhý ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží 

Divadlo Kalich letos opět pořádá divadelní přehlídku Hvězdné léto pod žižkovskou věží. Kromě toho nejlepšího z komediálního repertoáru nabídne také hostující představení a koncerty. Festival, který loni navštívilo přes 24 tisíc diváků, letos otevře koncert Tomáše Kluse.

Hvězdné léto pod žižkovskou věží se letos uskuteční podruhé a opět nabídne to nejlepší z komediálního repertoáru pořádajícího Divadla Kalich. Kromě toho se však představí také hostující soubory a hudebníci. Přehlídka začne v polovině června koncertem Tomáše Kluse. Následovat bude čtyřicet inscenací, dalších pět koncertů a jevištní talkshow Jana Krause.

„Rád přiznávám, že ohlasy a návštěvnost prvního ročníku Hvězdného léta předčily moje očekávání a ty nejsmělejší sny. Nejvíc mě těší, že dle všeho se diváci i herci na naší letní scéně cítili dobře. Nicméně pochopitelně je stále kam se posouvat. Proto pro letošní rok plánujeme ještě zvýšit komfort v hledišti, zvedneme jeviště a také rozšíříme gastro servis, aby si diváci mohli plně užít všech možností, které bezprostřední okolí letní scény nabízí. Hlavně jsme připravili více hracích termínů než loni a repertoár sestavili zase pestřejší,“ vyjmenovává producent Michal Kocourek.

Ondřej Havelka na tiskové konferenci k festivalu

Přehlídka se opět uskuteční v malebném prostředí Mahlerových sadů. Diváci mohou ocenit návštěvu Observatoře žižkovské věže a také unikátní zastřešení, které během loňského ročníku zachránilo několik představení před zrušením z důvodu deště. Největším lákadlem však opět budou zvučná herecká jména. Ta se představí v inscenacích pořádajícího Divadla Kalich, ale i Divadla v Rytířské, Divadla Palace a dalších. Kromě Tomáše Kluse se o hudební program postará Michal Hrůza nebo 4TET.

V programu se také několikrát objeví jméno Ondřeje Havelky. Festival totiž uvede jeho hudební retrokomedii Zločin v Posázavském Pacifiku, kterou Havelka napsal společně s Martinem Vačkářem, ujal se režie a tentokrát si zahraje i jednu z hlavních rolí po boku Jaroslavy Kretschmerové. Vrátí se také Havelkův populární Saturnin s Jiřím Hánou v titulní roli. Swingař se také postará o hudební program a hned dvakrát vystoupí se svou kapelou Melody Makers.

Festival Hvězdné léto pod žižkovskou věží začne 21. června a potrvá až do 2. září. Předprodej vstupenek je již zahájen.

foto: archiv Divadla Kalich 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!