Limp Bizkit se v létě vrátí do Prahy

Limp Bizkit se v létě vrátí do Prahy 

Do České republiky letos zamíří americká nu metalová formace Limp Bizkit. V původní sestavě vystoupí v sobotu 15. srpna v pražském Foru Karlín.

Kapela Limp Bizkit, která v loňském roce oslavila čtvrtstoletí na hudební scéně, chystá na pražský koncert prověřené hity jako cover Behind Blue Eyes, My Way nebo Break Stuff, ale také zbrusu nové nahrávky, které se objeví na připravované desce Stampede of the Disco Elephants.

Pětice vznikla v americkém Jacksonville v roce 1994. Své debutové album Three Dollar Bill, Y'all vydala o tři roky později, průlom ale nastal až s další deskou Significant Other roku 1999, které se jen v rámci Spojených států prodalo 7 a půl milionu kopií.

O rok později uskupení přišlo s albem Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water, na němž se objevily úspěšné singly My Generation či Take A Look Around. Právě za tuto nahrávku Limp Bizkit obdrželi řadu hudebních cen včetně MTV Europe Music Awards v kategoriích nejlepší skupina a nejlepší album.

Po odchodu ikonického kytaristy a skladatele Wese Borlanda, který proslul svou zálibou v kostýmech, maskách a černých kontaktních čočkách, v roce 2001 následovala dvouletá pauza. Někdejšího člena poté nahradil Mike Smith, jehož zapojení přineslo kapele nový směr, který u fanoušků nevyvolal příliš nadšení. Po pár letech se do formace vrátil Wes a jeho náhradník kvintet opustil. Limp Bizkit poté vydali výběr ze své tvorby Greatest Hitz, po jehož vydání kytarista opět skupinu opustil a ta se znovu rozpadla.

Velkolepý návrat pak přišel v roce 2009, kdy partička zamířila i na české pódium v O2 areně. Svůj comeback členové stvrdili novým albem Gold Cobra.

Foto: Facebook Limp Bizkit

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!