Kulturní jaro v Libereckém kraji: cestovatelská show, pohádkové bytosti i velikonoční programy

Kulturní jaro v Libereckém kraji: cestovatelská show, pohádkové bytosti i velikonoční programy 

S naším jarním kulturním seriálem míříme i do Libereckého kraje. Vyberete si vítání jara v Harrachově, velikonoční Liberec, Partičku v Jablonci nad Nisou nebo pohádkové otevírání sezóny pro celou rodinu v Českém ráji?

Miroslav Donutil v Doksech

Máte-li rádi Miroslava Donutila, nenechte si ujít jeho show Cestou necestou v kině Máj v Doksech. Ve čtvrtek 20. února se zde se svým typickým nadhledem a osobitým humorem rozpovídá o tom, co všechno se vám může přihodit na cestách.

Příjezd Krakonoše do Harrachova

21. března přijede do Harrachova přivítat jaro sám pán hor Krakonoš s celou svojí početnou družinou. Téměř neuvěřitelný 74. ročník oblíbené akce proběhne tradičně za penzionem Tesla u dolní stanice lanové dráhy Delta. 

Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program, v němž nechybí nejrůznější kapely, mažoretky a mužoreti, maloskalští čerti s kovárnou a ukázkou kovářského řemesla, hrabata Harrachova či víla Izerína a duch Jizerských hor Muhu. Těšit se můžete i na soutěže a nabídku regionálních produktů. Podrobný program zde.

Sůl nad zlato na zámku Sychrov. Foto: archiv NPÚ

Velikonoce i pohádky na zámku Sychrov

Tu pravou jarní atmosféru můžete zažít 4. a 5. dubna na akci Velikonoce na zámku Sychrov. Vždy od 9 do 16 hodin se můžete těšit na bohatý program pro děti i dospělé doplněný ukázkami řemesel a prodejem tradičního zboží. Vstupné dospělí 50 Kč, děti od 3 do 15 let 30 Kč.

18. a 19. dubna si na Sychrově nenechte ujít interaktivní pohádkové prohlídky na téma oblíbené pohádky Sůl nad zlato. Začíná se po oba dny v 10, 11, 13, 14 a 15 hodin, vstupenky za 180 Kč je nutné zakoupit v předprodeji.

Velikonoční Liberec

Od 3. do 12. dubna rozkvete Liberec jarní výzdobou na velikonočních trzích. Kromě stánků stylizovaných do podoby valdštejnských domků nebude chybět každodenní kulturní program na pódiu či tradiční výstava Velikonoce očima dětí na chodbách historické budovy liberecké radnice.

Velikonoce v Liberci. Foto: facebook libereckých trhů

Partička v Jablonci nad Nisou

Oblíbená Partička vás spolehlivě rozesměje 20. dubna svou improvizační show v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Na Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmelu, Michala Novotného, Mariána Čurka, Daniela Dangla či Dalibora Gondíka se v tento den můžete těšit hned dvakrát od 17:30 a od 20 hodin.

Český ráj dětem v Turnově

V sobotu 25. dubna si nenechte ujít již 17. ročník zahájení turistické sezóny Českého ráje. Při putování v okolí Turnova si děti i dospělí vyzkouší své znalosti Českého ráje a určitě potkají i řadu bytostí ze zdejších pověstí. Za úspěšné splnění všech úkolů obdržíte malou odměnu. Akce proběhne od 8:30 do 16 hodin, začíná se ve sportovně rekreačním areálu Maškova zahrada v Turnově.

Úvodní foto: Český ráj dětem, archiv města Turnova

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!