Nová animovaná pohádka Super mazlíčci nabízí jednu z nejhorších animací současnosti

Nová animovaná pohádka Super mazlíčci nabízí jednu z nejhorších animací současnosti 30%

Čínsko-německá verze oblíbené americké pohádky Tajný život mazlíčku je tady. Noví Super mazlíčci od německého režiséra Reinharda Kloosse (Hurá do Afriky!) opět přináší, podobně jako jeho předchozí animované počiny, jedno velké zklamání. Špatná animace, nelogická příběhová linka a celkové zpracování ze snímku dělají kandidáta na nejhorší animovanou pohádku vůbec.

Pes Roger není jenom tak obyčejný mazlíček. Skoro celý svůj život žije na ulici, kde krade, ale také pomáhá tulákům, jako je on sám. Je postrachem Robo City, jedním z nejmodernějších a nejdokonalejších měst na světě. Zde žijí lidé se svými mazlíčky společně s roboty, kteří udržují život ve městě čistý a dokonalý. V takovém světě pobývá i rozmazlená kočka Belle, která nikdy nepoznala chudobu či nepohodlí.

Vše se ale změní, když šílený starosta vyžene všechny obyvatele a jejich mazlíčky pryč a ve městě zbudou jenom roboti. Roger a Belle jsou tak svrženi do chaosu, který dokážou zastavit, jenom pokud odstrčí všechny předsudky stranou a budou spolupracovat.

Režisér Reinhard Klooss se po několik letech nečinnosti vrací do režisérského křesla a opět nám přináší snímek se zvířecí tématikou a s jakýmsi myšlenkovým přesahem. Tentokrát jsou hlavním tématem roboti vs. lidé, ale také láska a pokora. Ačkoliv je základní téma snímku zajímavé, Klooss se nepoučil z vlastních chyb a doručil nám šílenou slátaninu, která ve výsledku nemá hlavu ani patu.

Samotný příběh je naprosto nezajímavý a až příliš nápadně připomíná koncept amerických pohádek Tajný život mazlíčků či Zootropolis. Dialogy postav ve většině případů nedávají smysl a nemají ani žádný hlubší význam. Charaktery zkrátka říkají, co chtějí, což ještě více nabourává už tak velmi chatrný děj. Jednotlivé scény jsou za sebou naházené bez ladu a skladu anebo nemají vůbec žádnou souvislost. Bohužel to vypadá, jakoby Klooss, který napsal i scénář, vůbec nepřemýšlel nad tím, jak jednotlivé scény půjdou za sebou anebo proč se daná věc vůbec ve filmu nachází.

Animace je kapitolou sama o sobě. Je velmi nekonzistentní, postavy jsou nesympatické a vy máte pocit, že vylezly z nějaké nekvalitní 3D hry pro děti. Místy se animace jakoby zasekne anebo se pořád dokola opakuje, což je velmi neoriginální a také nepříjemné.

Celkově se jedná o velmi nepovedený snímek, který by potřeboval ještě minimálně rok na zlepšení. Opravdu katastrofální animace, nedomyšlenost příběhu a dialogů postav či celková koncepce filmu dokazují, že Kloossova tvorba se vůbec nikam neposunula. Spíše naopak.

foto: cinestar.cz

Názor informuji.cz: 30%

Kdy a kde dávají film: Super mazlíčci

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!