Bohdalová a Kňažko předvádějí výbornou formu ve hře Gin Game

 Bohdalová a Kňažko předvádějí výbornou formu ve hře Gin Game 

V Divadle Na Jezerce se 5. února představila očekávaná konverzační tragikomedie Gin Game. Oceňovaná hra z roku 1976 amerického dramatika Donalda L. Coburna se u nás i ve světě dočkala řady repríz, nicméně Divadlo Na Jezerce ji do svého repertoáru zařadilo poprvé.

Principál Jan Hrušínský neponechal nic náhodě – vsadil na dvě herecké legendy, Jiřinu Bohdalovou a Milana Kňažka, a režii svěřil zkušenému Radku Balašovi.

Fonsie (Jiřina Bohdalová) a Weller (Milan Kňažko) se setkávají na verandě domova pro seniory a zjišťují, že jsou oba stejně opuštění. On je vášnivý karbaník, proto nové známé nabídne účast v karetní hře po dva, ke které sám vymyslel pravidla.

Fonsie  s partičkou souhlasí, ačkoliv sama karty už dlouho nehrála. Původně příjemná karetní hra se brzy zvrhne v sérii zoufalých proher a nešťastných výher. Najednou to vypadá, že hrají na život a na smrt. Přitom jeden druhého potřebují, jen kdyby přestali hrát tu zpropadenou hru.

Foto: Divadlo na Jezerce

Jednoduchá, neměnná scéna dává vyniknout každému pohybu, peprným dialogům i zjitřeným emocím, které především Kňažko šroubuje do uvěřitelných extrémů, ze kterých nakonec mrazí.

Bohdalová mu sekunduje s ženskou grácíí, na jevišti létají jiskry vášně a drama se mění v komedii s každou ukončenou slovní bitvou. Po úspěšné premiéře se zdá, že se v Divadle Na Jezerce zrodilo další nepřehlédnutelné představení.

Foto: Divadlo na Jezerce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!