Jaké písně zazní na letošních Oscarech? Všechny nominace i bondovské překvapení

Jaké písně zazní na letošních Oscarech? Všechny nominace i bondovské překvapení  

Filmový svátek se blíží. Slavné zlaté sošky Oscar budou předány již v noci na pondělí. Diváci se dočkají nejen ‚módní přehlídky‘ na rudém koberci a uplakaných projevů, ale také výjimečných hudebních čísel. Představí se všechny nominované písně i jedno speciální překvapení.

Randy Newman – I Can’t Let You Throw Yourself Away (Toy Story 4)

Ústřední píseň k nejnovějšímu Příběhu hraček napsal i nazpíval americký zpěvák, klavírista a hudební skladatel Randy Newman. Nominace na Oscara v hudební kategorii pro něj není žádnou jedinečnou záležitostí. V kategorii Best Original Song měl šance hned s pěti songy, vyhrál dvakrát. Na svém kontě má také tři ceny Emmy a sedm Grammy. Na slavnostním ceremoniálu vystoupí s nominovanou písní I Can’t Let You Throw Yourself Away.

Elton John - (I’m Gonna) Love Me Again (Rocketman)

Minulý rok se na stříbrném plátně objevil film Rocketman, který popisuje vzestup Eltona Johna do vrchních pater hudebního průmyslu. Kromě dnes již notoricky známých songů se v životopisném snímku objevila i zbrusu nová píseň (I’m Gonna) Love Me Again. Nyní si díky ní může anglický hudebník odnést svého druhého Oscara.  

Chrissy Metz - I’m Standing With You (Breakthrough)

O snímku Breakthrough do doby, než obdržel nominaci na Oscara, širší filmové publikum příliš nevědělo. Americká křesťanská dramata prostě moc nefrčí. Minimálně song I’m Standing With You, který napsala Diane Warren a nazpívala herečka Chrissy Metz, má ale zaděláno na velký úspěch. Nominaci získal poměrně překvapivě, nyní se představí i během slavnostního předávání prestižních ocenění.

Idina Menzel a AURORA – Into The Unknown (Frozen II)

Frozen se stal jedním z nejzásadnějších animovaných snímků dvacátých let, na kterém ujíždějí jak děti, tak jejich rodiče. Velkým tahákem je mimo jiné také hudba. Píseň Let It Go z prvního Ledového království už zlidověla a z 86. ročníku Oscarů si odnesla cenu za nejlepší píseň. Nyní se stejný úspěch snaží napodobit song Into The Unknown, který kromě Idiny Menzel nazpívala i norská zpěvačka AURORA.  

Cynthia Erivo – Stand Up (Harriet)

Stand Up. Tak zní název titulní písně životopisného snímku Harriet, který vypráví příběh otrokyně, jež se stala vedoucí osobností hnutí za zrušení otrokářství. Statečnou bojovnici ztvárnila herečka Cynthia Erivo, která si za svůj herecký výkon vysloužila nominaci na nejlepší herečku v hlavní roli. Kromě toho nazpívala i zmiňovanou skladbu, tudíž má šanci ovládnout i hudební kategorii.

Billie Eilish – No Time To Die

V rámci speciálního čísla tohoto ročníku představí titulní píseň k nové bondovce No Time To Die zpěvačka Billie Eilish. Tahle mezinárodní hudební senzace, která zvítězila ve všech hlavních kategoriích letošních Cen Grammy, se stala nejmladším umělcem v historii, kterému byla svěřena příprava bondovského songu. Jestli tahle sázka tvůrcům vyšla, uvidíme již v noci z neděle na pondělí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!