Očekávaný dokument V síti doplní knižní rozhovor nejen se sexuálními predátory

Očekávaný dokument V síti doplní knižní rozhovor nejen se sexuálními predátory 

Celovečerní dokumentární snímek V síti v režii Víta Klusáka a Barbory Chalupové, který vstoupí do kin ve čtvrtek 27. února, doprovodí kniha s názvem Kdo chytá v síti autorky Mariky Pecháčkové, která prostřednictvím interview více rozebere protagonisty filmu.

Ačkoli film míří do distribuce až koncem února, rozvířil debaty už od uveřejnění prvního teaseru, který se objevil loni v květnu. Snímek tandemu dokumentaristů Víta Klusáka (Svět podle Daliborka, Matrix AB) a Barbory Chalupové (Reality, Teorie rovnosti) odkrývá tabuizované téma zneužívání nezletilých v prostředí internetu a sociálních sítí pomocí experimentu.

Tři dospělé dívky s velmi mladistvou vizáží v dokumentu na několika sociálních sítích předstírají, že je jim teprve dvanáct let. Pod dohledem filmového štábu, ochranky, psychologů, sexuoložky a právníka se nejprve na monitoru počítače a později i na osobní schůzce setkávají tváří v tvář se sexuálními predátory na internetu.

Snímek do kin poputuje jak v nezkrácené délce (100 minut), tak i v kratší verzi s podtitulem Za školou (63 minut), jež bude přístupná už od dvanácti let a doplněna o rady, návody a komentáře k problematice od ústřední trojice hereček.

Společně s uvedením filmu se zároveň chystá vydání dokumentární publikace Kdo chytá v síti z pera známé české dokumentaristky Mariky Pecháčkové, tvůrkyně snímků Hromosvody, Smilovice nebo Spi sladce.

Kniha bude obsahovat rozhovory se samotnými herečkami, predátory z filmu a také s dalšími anonymními lidmi, kteří kyberšikanu zažili na vlastní kůži. Ukázku z připravovaného souboru interview najdete zde.

Foto: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!