Nejnovější články » Hudební novinky

David Koller chystá svůj vlastní hudební festival Kollerfest

5.2.2020,

Frontman kapely Lucie, zpěvák David Koller, na jaře uspořádá první ročník svého vlastního festivalu. Kollerfest se uskuteční v pátek 22. a v sobotu 23. května na Vranovské přehradě. Kromě samotného zakladatele s jeho skupinou program nabídne zvučná jména domácí hudební scény.

Mezi hlavní vystupující na pilotním ročníku Kollerfestu budou letos v květnu patřit Ben Cristovao, Pokáč, Mucha, David Stypka, Prago Union, Katarzia, Pískomil se vrací, Royal Gipsy nebo Cimbal Band. Program bude moderovat tandem Ester Geislerová a Johana Ožvold.

Chybět nebude ani autor konceptu a festivalový dramaturg David Koller se svou kapelou. „Celý život jezdím po festivalech a za ty roky vím, co se mi na nich líbí a co ne. Tyto zkušenosti a postřehy hodlám s mým týmem zúročit na Kollerfestu. Pro vystupující a diváky je důležité i místo, proto jsme vybrali Vranov na jižní Moravě s krásným okolím, kousek od místa, kde nyní žiju,“ nechal se slyšet Koller.

David Koller také nabídne k ochutnávce víno z vlastní vinice. Podle Kollerova manažera Tomáše Staňka je kromě hudebního zážitku na festivalu neméně důležitá právě gastronomie. „Návštěvníkům nabídneme jídlo místních kuchařů a potraviny zdejších farmářů,“ uvedl Staněk.

Kromě role vinaře se známý interpret představí publikum také coby DJ. „Pro návštěvníky a kamarády chystáme večer také diskotéku, kde plánuju pouštět muziku společně s Katarzií,“ uzavřel Koller.

Není však jediným členem formace Lucie, jenž si založil vlastní festival. Klávesista Michal Dvořák letos chystá již čtvrtý ročník festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack v lázeňském městě Poděbrady, který nabídne oscarový snímek Skyfall se živou hudbou nebo koncert hitů Mira Žbirky.

Foto: Kollerfest