Národní muzeum zavede celoroční volný vstup pro děti do 15 let

Národní muzeum zavede celoroční volný vstup pro děti do 15 let 

Od 1. března 2020 budou mít do veškerých objektů Národního muzea vstup zdarma děti a mládež do patnácti let, a to po celý rok.

Kromě celoročního bezplatného vstupu pro děti do věku 15 let nabízí Národní muzeum (NM) také celkem sedm termínů v letošním roce, při nichž bude vstupné zdarma do stálých expozic i na výstavy pro všechny návštěvníky – tentokrát ve dnech 18. května, 1. června, 13. června, 12. září, 28. září, 28. října a 17. listopadu.

Cílem Národního muzea je zpřístupnit naše kulturní bohatství co největšímu počtu lidí, především těm nejmladším, kteří potřebují získat co nejkvalitnější vzdělání poutavou a atraktivní formou. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli nabídnout své výstavy a objekty dětem a mládeži do 15 let zdarma. Zvýšené náklady na tento projekt instituce uhradí ze zisků ze svých obchodních aktivit,“ uvedl generální ředitel NM Michal Lukeš.

Národní muzeum také od loňského roku umožňuje navštívit devět pražských objektů během pěti dnů na jednu vstupenku v ceně 200 Kč (snížená činí 130 Kč). Ta platí do komplexu Historické a Nové budovy, do Českého muzea hudby, Národního památníku na Vítkově, Národopisného muzea, Muzea Antonína Dvořáka, Muzea Bedřicha Smetany, Lapidária NM a do Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur.

Foto: archiv NM

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!