Je rozhodnuto. Na semifinále Eurovize vyrazí Benny Cristo s písní Kemama

Je rozhodnuto. Na semifinále Eurovize vyrazí Benny Cristo s písní Kemama 

Pětašedesátý ročník hudební soutěže Eurovision Song Contest je v plném proudu. Libor Bouček vyhlásil vítěze národního kola v prostoru smíchovského Jazzdocku v pondělí 3. února v 18 hodin. Rozhodnuto bylo na základě hlasování fanoušků a verdiktu zahraniční poroty. Do nizozemského Rotterdamu pojede dvaatřicetiletý zpěvák s anglosaskými kořeny – Ben Cristovao.

Národního kola soutěže se včetně vítězného Bena zúčastnilo letos celkem sedm finalistů - Olga Lounová, kapela We All Poop, duo Elis Mraz a Čis T, Karelll, Pam Rabit a Barbora Mochowa. Hlasování probíhalo od 20. ledna a skončilo v neděli 2. února

Narozdíl od jiných soutěžících se Ben Cristovao na hudební scéně nepohybuje krátce. Minulý rok uplynulo deset let od chvíle, kdy opustil soutěž Česko Slovenská Superstar. A nutno přiznat, že posledních letech je jeho hudba v tuzemsku čím dál tím populárnější. Na tuto skutečnost poukazuje mimo jiné fakt, že minulý rok v září téměř vyprodal O2 arenu. Koncert mimochodem zopakuje na stejném místě také letos, a to 26. září

V národním kole soutěžil se skladbou Kemama, ve které si zaimprovizoval také s prvky africké hudby.

Sám zpěvák si přitom volbou afro-popu nebyl zcela jistý, jak vysvětlil během rozhovoru pro Českou televizi. "Je to trochu jiný styl a lidé tady v Čechách na něj nejsou úplně zvyklí. Myslel jsem, že to nebudou úplně chápat. Ale naštěstí se tak nestalo. Mě to baví, je to světový styl, který je relativně originální oproti jiným. Hlavně to má energický rytmus, proto jsem si zvolil tohle," sdělil. 

Semifinále a finále soutěže Eurovision Song Contest proběhne od 12. do 16. května v nizozemském Rotterdamu. Benny Cristo, jak se sám mladý zpěvák nazývá, vystoupí v rámci druhého semifinále, které proběhne 14. května. Konečné finále se pak uskuteční 16. května. 

Foto: Facebook Bena Cristovaa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!