Kulturní jaro na Vysočině: veteráni, lesní maraton či interaktivní výstava

Kulturní jaro na Vysočině: veteráni, lesní maraton či interaktivní výstava 

Je jen na vás, jakými akcemi si zpestříte letošní jaro. Vysočina jich nabízí tolik, že si určitě vybere každý. Přinášíme přehled toho nejzajímavějšího, co se na rozhraní Moravy a Čech bude dít.

Veteránská revue

V sobotu 9. května se na náměstí v Telči sejdou milovníci retro dopravní techniky. Těšit se můžete nejen na historické automobily, ale také na motocykly, velocipedy a dokonce i traktory. Chybět nebude ani hasičská technika a samozřejmě dobová móda a dobová hudba

Velikonoční koncert

Měříně pojali Velikonoce rockově! Pokud dorazíte na koncert do místního kulturního domu, uslyšíte melodie z tematického muzikálu Očima Jidáše v podání měřínského Divadla MyNe. V druhé polovině koncertu zahraje kapela Bohužel z Velkého Meziříčí, jejíž originální pojetí soul a funky vás určitě nabije pozitivní energií.

Běhej lesy Vysočina

Třetí závod ze série Běhej lesy se poběží na rozhraní Čech a Moravy – ve Sněžném. Trasa povede kolem skal Dráteniček, Malinské skály a po hrázi Milovského rybníka; pokud si vyberete delší běh, pak si užijete i pohled na Devět skal, nejvyšší vrchol Žďárských vrchů. A co běžcům vzkazují sami pořadatelé? „Město máme na salámu“. 

Včela – Cesta do včelího města

Myslíte si, že chodit s dětmi na výstavu nemá smysl, že by se tam nudily? Tak zkuste zážitkovou výstavu na zámku ve Žďáru nad Sázavou, protože tady nuda rozhodně nehrozí. Výstava je interaktivní a děti budou poznávat život včel všemi smysly. Seznámí se s organizací práce v úlu, pochopí, že každá včela plní svůj úkol. Výstava má nádherné dřevěné kulisy, zvukové a vizuální efekty. Společně s dětmi zažijete zábavu, dobrodružství i poznání.

Petr Berger – Fotoobrazy

V podkroví knihovny v Chotěboři najdete výstavu havlíčkobrodského filmaře a fotografa Petra Bergera. Ve svých začátcích se věnoval zejména fotografování krajiny, v posledních letech se přeorientoval na portrét a akt. Jeho hlavním zájmem je však především dokumentární film a v této oblasti byl i pravidelným účastníkem mnoha soutěží.

Kostýmované prohlídky na zámku v Třebíči

Prohlédnout si muzeum v zámku a přitom se báječně pobavit? V Třebíči zvládnete obojí najednou! Navíc si můžete vybrat buď prohlídku pro rodiny s dětmi nebo pro dospělé. Hraný příběh vychází z pověsti o tom, jak magistr Segni předpověděl Karlovi z Vrbna blízkou smrt zaviněnou lvem. A návštěvníci se prý dozví, jak to celé bylo doopravdy…

Foto: Spolek telčských velocipedistů

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!