Hudební novinky, týden #6: Melanie Martinez, Islanďané Hatari i Nazareth

Hudební novinky, týden #6: Melanie Martinez, Islanďané Hatari i Nazareth 

Leden je za námi, ovšem ani v únoru nemusíte smutnit - suchý únor rozhodně nezačíná, alespoň co se hudby týče. Vyberte si z našeho pravidelného přehledu hudebních akcí v České republice.

Výstřední Melanie Martinez ve Foru Karlín

V pondělí do Prahy zavítá zpěvačka Melanie Martinez se svou novou deskou K-12. Na té míchá dunivé rapové beaty, vřelé popové refrény i elektroniku, čehož se dočkáme jistě i na koncertu ve Foru Karlín v Praze. Melanie Martinez se zúčastnila slavné talentové soutěže The Voice a v roce 2015 zabodovala debutovým albem Cry Baby. Jeho důležitou součástí bylo i dvanáct videí, které si zpěvačka sama režírovala. Jde z nich vidět, jaký má neskutečný drive a zároveň talent. Výstřednost jí rozhodně není cizí. Na koncertě ji podpoří mladá nizozemská hudebnice Naaz.

Americký klavírista Marc Copland poprvé v ČR

Ve středu se klub Jazz Dock rozvlní s hudbou amerického klavíristy Marca Coplanda, který do ČR dorazí vůbec poprvé. Vystoupí se svým triem zahrnujícím další velké hvězdy světového jazzu: kontrabasistu Drewa Gresse a bubeníka Joeyho Barona. Sám Copland přitom začal jako altsaxofonista, až od sedmdesátých let hraje jen na klavír a komponuje. Na koncertě v Praze představí zejména svoje skladby, ale taky originálně pojaté jazzové standardy a nebude chybět ani jeden cover od Beatles, podle kterého se jmenuje i Coplandovo poslední album And I Love Her.   

Islanské trio Hatari v Roxy

Taktéž ve středu naplní pražský klub Roxy smršť techna, industrialu a punk rocku. Vystoupí tam islandské trio Hatari, nezaměnitelné pro své goth-hororové až fetišistické kostýmy a energii, která donutí tancovat každého fanouška. Dali se dohromady teprve roku 2015, ale rychle se dostali mezi hvězdy, zejména díky své originalitě.

Oskar Petr s kapelou zavzpomíná na Marsyas

A aby toho ve středu nebylo na výběr málo, v Malostranské besedě se bude vzpomínat na kapelu velkého významu na české scéně. Přední domácí muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas v čele s Oskarem Petrem, se totiž vydávají na sérii koncertů věnovaných vzpomínce právě na tuto legendární skupinu. Základem repertoáru, který návštěvníci koncertu uslyší, budou písně z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí a Větrem nech se vést. Ty doplní i to nejlepší ze sólové tvorby Oskara Petra a některé písničky od Petra Kalandry předvede o generaci mladší kytarista a klávesák Ondřej Fencl.

Nazareth v Pardubicích

V sobotu přijedou do Pardubic legendární rockeři z Velké Británie. Nazareth na koncertech dnes neopomíjí hity jako Love Hurts, Dream On a Where Are You Now. Tato skotská rocková formace vznikla už v polovině 70. let a od té doby si vydobyla pevné místo na nejvyšších příčkách hodnocení rockových fanoušků. V Pardubicích vystoupí v centru IDEON.

Foto: Wegow

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!