Kulturní jaro na Karlovarsku: roboti, islandská krajina i swingové melodie

Kulturní jaro na Karlovarsku: roboti, islandská krajina i swingové melodie 

Kam určitě zajet v jarních měsících? Zajímá vás divadlo, hudba nebo handmade výrobky? Chcete si jen tak užít příjemný den s rodinou? Přinášíme vám přehled toho nejlepšího, co se v regionu děje.

Komentované prohlídky Knihovny Latinské školy

V Jáchymově nejsou jen uranové doly. V zrekonstruovaných prostorech radničního sklepení najdete také nově otevřenou expozici Latinské knihovny, která byla v srpnu 2019 prohlášena Kulturní památkou ČR. Součástí je i knihařská dílna a hudební místnost, v níž je umístěna největší kniha sbírky - renesanční zpěvník. Tak při svých jarně-kulturních toulkách nezapomeňte navštívit i tuto jedinečnou expozici.

Koncert Hanky Křížkové

Skvělá zpěvačka a také fenomenální bavička Hana Křížková zavítá do obce Velká Hleďsebe. Její srdeční záležitostí jsou šanson, swing a blues, takže na melodie z těchto žánrů se určitě můžete těšit. A vedle toho i na nevyčerpatelnou zásobu historek z divadla, kterými vás bude bavit.

R.U.R. – Komedie o zániku lidstva

Vědeckofantastické drama Karla Čapka zná asi každý. Určitě se vám bude líbit i v inscenační úpravě a režii Zdeňka Bartoše. V Západočeském divadle v Chebu si tak můžete dopřát malé jarní zamyšlení nad tím, zda je dnešní superchytrá technologie lidem vždy jen prospěšná a zda nám opravdu nehrozí nebezpečí, že se staneme otroky svých vlastních vynálezů.

Marjánkovské jarnění

Hledání vajíček v okolí kostela, tradiční masopustní a velikonoční pokrmy, vystoupení folklorního souboru Marjánek, tvůrčí dílna pro děti, pletení pomlázek - není toho málo, co můžete zažít na Velikonoční neděli u Anglikánského kostela v Mariánských Lázních. Byla by škoda sedět doma, nemyslíte?

Peter Lang  – Island

Pokud se vám na jaře zasteskne po uplynulé zimě, můžete zahnat stesk u obrazů znázorňujících krajinu na chladném Islandu. V Galerii výtvarného umění v Chebu právě probíhá výstava německého malíře Petera Langa, který navštívil Island už třikrát. Jistě vás zaujme i originální technika malby krajin – jsou vytvořeny za pomoci tzv. lajnovací šňůry.

Ostrovský jarmark radosti

Máte rádi umělecké ruční výrobky vytvořené kreativními lidmi? Originální šperky, oblečení, hračky či bytové doplňky? Netradiční materiály a precizní zpracování? V Ostrově u Karlových Varů se už 5 let konají jarmarky, na nichž se můžete pokochat právě takovými uměleckými skvosty. Inspirujte se! A nebo si trochu té radosti odneste s sebou domů.

Foto: facebook Expozice Knihovny Latinské školy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!