Kulturní jaro na Českobudějovicku: květiny, víno, běh nebo pořádná bitva

 Kulturní jaro na Českobudějovicku: květiny, víno, běh nebo pořádná bitva 

Jaro se blíží a na jihu Čech se s akcemi roztrhl pytel. Ať už patříte mezi milovníky vína a květin, nebo jste spíše akční sportovci, z naší nabídky si určitě vyberete.

Jarní slavnost na Kamenném mostě

Kamenný most v Písku je sám o sobě místem, na které stojí za to vyrazit. A co takhle spojit to s akcí, na které se bude bavit celá rodina? Užijete si folklorní, taneční i hudební vystoupení, projdete si stánky řemeslníků, spolu s dětmi něco hezkého vytvoříte ve výtvarných dílničkách. A hlavně se jarně a velikonočně naladíte!

Výstava květin Amarylis ve světě kávy a čokolády

K jaru patří květiny. A krásné květiny si zaslouží krásné prostředí. Zámek v Třeboni pořádá tradiční výstavu květin Amarylis, která letos nese podtitul „ve společnosti 19. století, ale i kávy a čokolády“. To zní zajímavě, co říkáte? A stavte se i na náměstí, v rámci doprovodného programu tam bude probíhat květinový trh s ukázkami vazeb.

RunTour České Budějovice

Jaro je tady, a tak je potřeba udělat něco i pro své zdraví. Třeba si s celou rodinou pořádně zaběhat! RunTour je seriál běžeckých závodů, který je určen pro rodiny s dětmi, začátečníky i zkušenější běžce. 14. března startuje první letošní závod v Českých Budějovicích. A co vás čeká? Můžete si vybrat ze 2 tratí, 5 nebo 10 km. Pro děti je připraven Rákosníčkův běh ve 3 věkových kategoriích. A nebude chybět ani občerstvení na trase a v cíli, hlídání dětí a balíček s dárky od partnerů. Ale to nejvíc, co si ze závodu odnesete, je stejně ten dobrý pocit, že jste to zvládli!

Foto: tookapic z Pixabay

Táborský festival vína

Město Tábor ožije na jaře festivalem, který spojuje špičkovou gastronomii, nejlepší vinaře z Moravy, Čech i zahraničí a bohatý kulturní program. Koncerty, divadelní představení i filmy, zkrátka vybere si každý. Letošní horkou novinkou je premiéra třetího dílu vinařského filmu Bobule! A nebude se jen promítat, na festival dorazí i herci a producent snímku. Můžete se tak potkat s tvůrci a navíc ještě ochutnat víno z Bobulí.

Bitva u Sudoměře

Máte rádi rekonstrukce bitev? Pak určitě nesmíte chybět na historickém festivalu, který připomene 600. výročí slavné bitvy u Sudoměře. Uvidíte strhující příběh vítězství Jana Žižky a jeho družiny nad katolickými pány. Bitvy se zúčastní více než 200 bojujících a také obrnění jezdci a husitské vozy. Kromě bitevní vřavy si můžete užít i zajímavý program, dobové tržiště, sokolníka, rytíře na koních nebo hry pro děti.

Jaroslav Chobot, Eva Šenkeříková – Písmo AYA

Co takhle trochu tajemna? V táborské Galerii U Radnice aktuálně probíhá výstava, která vychází z pobytu autorů v Peru. Setkali se tam s legendami opředenou ayahuascou. A vy se díky tomu můžete ponořit do světa imaginace, magie a lidské fantazie. A pokud vás zajímá, jak to bylo doopravdy, každé úterní odpoledne probíhá v galerii neformální setkání s Jaroslavem Chobotem.

Foto: Neo98 z Pixabay  Na fotografii je zámek Třeboň.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!