Filmové a televizní tipy, týden #5: Kybernetická revoluce, středověké nebe a malé velké ženy

Filmové a televizní tipy, týden #5: Kybernetická revoluce, středověké nebe a malé velké ženy 

Zveme vás k pravidelnému přehledu na poli televizní a filmové zábavy. Nejen o víkendu můžete zajít na adaptaci klasické knihy o síle ženských snů, drogové gentlemany, francouzské bídníky současnosti nebo tradiční sci-fi festival Future Gate. Máme ale i díla, která si můžete vychutnat z tepla domova.

Future Gate Festival

Žijeme v digitální době, kdy se realita mísí s fikcí. Poznáme hranici mezi jednotlivými světy nebo jsme již v zajetí 1 a 0? Jakou hodnotu má svoboda? S dalším, již sedmým ročníkem filmového festivalu Future Gate začíná kybernetická revoluce a vy můžete být její součástí. Až do 2. února si můžete vychutnat filmy v pražském kině Lucerna a následně v regionálních verzích v Brně (5. – 9. února), Šumperku (14. – 15. února), Košicích (28. – 29. března) a Plzni (3. – 4. dubna).

Nebe s.r.o.: Dark Ages

Lze řídit nebe jako firmu? Na to odpovídali tvůrci seriálu Miracle Workers v první sérii. Ve druhé části komedie, kterou nabízí ve své videotéce HBO GO, sledujeme příběh o rodině, přátelství a neustálém boji o život ve středověku. Nový mladý král (Daniel Radcliffe) musí přesvědčit své poddané vesničany, že budoucnost je růžová i přes malé příjmy, špatnou zdravotní péči a všeobecnou lhostejnost. Kromě Radcliffa se do druhé řady vracejí i Steve Buscemi nebo Geraldine Viswanathan. Recenzi nabídneme po třech dílech.

Malé ženy

Nejde jen o poselství, jaké měla režisérka a autorka samotného románu v úmyslu sdělit. Louisa May Alcott v knize odkryla i část sebe, píše v recenzi na Informuji o adaptaci klasiky Kristýna Stromská. Podle ní se snímek nejspíše bude líbit více ženám, protože se s jednotlivými postavami dokážou lépe ztotožnit. Je však třeba zdůraznit nejpodstatnější fakt. Malé ženy jsou plné emocí, uvěřitelné, a prostě zatraceně dobré. Poklonu Gretě Gerwig, která stojí i za povedeným snímkem Lady Bird, si můžete přečíst na našem webu.

Gentlemani

Režisér Guy Ritchie (Skyfall, Specter, Aladin) servíruje do kin hvězdně obsazenou akční komedii, ve které se britský drogový král pokouší prodat své narkotické impérium. Kupce má, ale všechno nepůjde tak snadno, jak se zdá. Ve snímku excelují Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery nebo Henry Golding.

Drahokam

Dluhy, klenoty a Adam Sandler. Známý komik překvapil skvělým výkonem ve filmu bratří Safdieových, který balancoval na hraně zájmu od Americké filmové akademie. Herec žádnou nominaci za roli Howarda Ratnera nezískal, oceněni ale byli oba režiséři na galavečeru New York Film Critics Circle. Sandlera si můžete v životní roli zadluženého klenotníka vychutnat ve videotéce Netflix. Recenzi připravujeme.

Bídníci

Režisér Ladje Ly zachycuje bezvýchodnost situace na pařížském předměstí, a to s přesností zkušeného dokumentaristy. Spojením výjimečných režijních schopností autora a skvělých hereckých výkonů vznikl jeden z nejlepších francouzských filmů současnosti. To píše v recenzi o Bídnících náš Radek Karkovský. Lyův snímek přibližuje čtyřiadvacet hodin v životě obyvatel Montfermeilu, kde roste napětí mezi muži zákona a tamní komunitou.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!