Kam zajít s dětmi v Brně? Tipy na místa, kde si to užijí nejen děti, ale i rodiče a prarodiče

Kam zajít s dětmi v Brně? Tipy na místa, kde si to užijí nejen děti, ale i rodiče a prarodiče 

Zima není tím nejlepším obdobím pro venkovní turistiku s dětmi, ale sedět doma by byla škoda! V Brně jsme pro vás otestovali několik míst, která můžete navštívit s rodinou i uprostřed zimy. A výlet si zaručeně užijete!

VIDA! Zábavný vědecký park

Pokud jste až doteď považovali fyziku za nudnou vědu, v science centru VIDA! u brněnského výstaviště rychle změníte názor. Žádné vzorečky a nepochopitelné grafy – tady si budete prostě hrát! A jak je známo už od dob Komenského, škola hrou je ta nejlepší. Na ploše 6 200 m² na vás čeká přes 175 interaktivních exponátů, díky kterým můžete objevovat, jak funguje svět kolem nás. Unikátní stálá expozice je rozdělena do šesti tematických celků, z nichž jeden je speciálně určen pro děti od 2 do 6 let, v těch ostatních se pak zabaví hlavně školáci. A neodolají ani rodiče, protože téhle zábavě se prostě odolat nedá!

Kapucínská hrobka

Trochu tajemné, trochu strašidelné – no jasně, to se bude dětem líbit! Pod kapucínským kostelem Nalezení svatého Kříže se nachází hrobka, která v letech 1656–1784 sloužila k pohřbívání bratří a dobrodinců řádu kapucínů. A protože byla krypta po staletí odvětrávána důmyslným systémem ventilace, těla přirozeným způsobem mumifikovala.  Nejslavnější zdejší mumií je baron František Trenck, který se na konci svého bouřlivého a nevázaného života stal kajícníkem a přál si být pohřben na holou zem jako kapucíni. Kostel nad hrobkou stále patří kapucínskému řádu a byl v posledních několika letech zrestaurován.

Indoor minigolf Brno

Zasportujte si s dětmi pěkně v suchu a v teple! Kryté minigolfové hřiště v Králově Poli je ideálním místem pro takové sportování. Najdete tu 18 drah, které splňují dokonce i soutěžní parametry, a tak je hřiště vhodné jak pro úplné začátečníky, tak i pro zkušené hráče. Navíc jsou k dispozici stolky se židlemi k posezení, proto se nebojte přizvat k vašemu rodinnému klání třeba i prarodiče.

Pavilon Anthropos

Už za první republiky se přední český badatel profesor Karel Absolon zasadil o vytvoření výstavy „Člověk a jeho rod“, tehdy ovšem na brněnském výstavišti. Po válce pak v Brně na tyto tradice navázali a postavili pavilon Anthropos. Po revoluci prošel pavilon významnou rekonstrukcí, a tak se nemusíte bát, že kromě slavného zdejšího mamuta nic víc neuvidíte. Díky moderní audiovizuální technice je tady např. řada dioramat. Jasně, i mamut tu stále "žije", nyní navíc obklopen přirozeným přírodním prostředím. A až vás výlet do světa našich předků unaví, ve foyeru najdete i kavárnu!

Úniková hra Dědictví

Chodíte s dětmi na únikovky? Pokud ne, určitě to zkuste! Brněnská úniková hra Dědictví je výjimečná tím, že má v herní místnosti dostatek prostoru třeba i na kočárek, takže nemusíte shánět hlídání pro nejmladší ratolest. A co vás čeká? Budete bojovat nejen s časem (na únik máte 60 minut), ale i s různými nástrahami. A je jen na vás, zda se vám podaří získat dědictví Cyrila Waniecka a hlavně včas uniknout! Jestli máte doma dojem, že spolupráce s puberťáky je velmi těžká, ne-li nemožná, pak budete překvapeni, jak vám to spolu v únikové místnosti najednou krásně funguje!

Muzeum hraček

Naše prababičky sice nevlastnily tablety a playstationy, ale to neznamená, že si neměly s čím hrát! Přesvědčte se o tom v Muzeu hraček v prostorách Měnínské brány. Na své si tu přijdou jak holčičky, tak i kluci, protože tu najdete množství panenek, pokojíčků, kočárků i nádobíčka a stejně tak množství autíček, vláčků, modelů a stavebnic.  Jsou tu i stolní hry, divadélka… prostě vše, co si kdysi děti mohly přát! Jedná se převážně o české hračky a zdejší sbírka se řadí k největším v republice.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!