Zahraniční filmy 2020: návrat Top Gun, Černé vdovy i Jane Austen

Zahraniční filmy 2020: návrat Top Gun, Černé vdovy i Jane Austen 

Letošní filmová sezóna se nese ve znamení očekávaných návratů a remaků. Zahraniční tvůrci na plátna českých kin přivanou Toma Cruise alias pilota Mavericka, Scarlett Johansson v nové marvelovce nebo třeba protřelou Emmu z klasického románu autorky Jane Austen.

Emma

Emma Woodhouse je krásná, bystrá a majetná královna malého ospalého městečka. V nové adaptaci klasického díla nadčasové spisovatelky Jane Austen emancipovanou protagonistku ztvární herečka Anya Taylor-Joy, známá z psychologického hororu Rozpolcený. Film je celovečerním debutem režiséra Autumna de Wilde i scenáristky Eleanor Catton.

V kinech od: 26. března

Black Widow

V nové marvelovce se do popředí dostává komiksová postava Natashy Romanoff alias Černé vdovy v podání herečky Scarlett Johansson, jež se v antologii Tales of Suspense poprvé objevila v roce 1964 a kterou diváci mohli vidět už v Avengers či Iron Man 2. Po jejím boku zazáří nastupující hvězda Florence Pugh (Slunovrat, Malé ženy).

V kinech od: 30. dubna

Greyhound

Historické drama zasazené do období druhé světové války a prostředí amerického námořnictva je po snímku Snížit se druhým celovečerním snímkem Aarona Schneidera, který tentokrát vychází z románu C. S. Forestera. Scénáře snímku se ujal Oscary ověnčený Tom Hanks, jenž zároveň zahraje ústřední roli kapitána spojeneckého konvoje bojujícího s posádkou nacistické ponorky.

V kinech od: 7. května

Žena v okně

Na Hitchcockovu klasiku Okno do dvora odkazuje režisér Joe Wright (Nejtemnější hodina, Pokání) novým mysteriózním thrillerem podle stejnojmenného knižního bestselleru spisovatele A. J. Finna, který v českém překladu vyšel před třemi lety. V příběhu izolovaně žijící ženy, která jednoho dne z okna spatří něco, co neměla, se představí Amy Adams (Ostré předměty).

V kinech od: 14. května

Nadějná mladá žena

Film subžánru rape and revenge zachycuje mladou ženu, kterou v minulosti otřásla tragická událost předurčující její další osud. Postavu pomstychtivé dívky, která se chystá vzít spravedlnost do vlastních rukou, ztvární Carey Mulligan (Velký Gatsby). Snímek se stane režijním i scenáristickým debutem herečky Emerald Fennell známé z filmu Dánská dívka.

V kinech od: 11. června

Top Gun: Maverick

Na plátna se po čtyřiatřiceti letech vrátí Tom Cruise coby Pete Mitchell alias Maverick, pilot stíhacího letouna z věhlasné americké námořní základny, jenž se v novém příběhu ukáže v nebezpečné úloze zkušebního pilota. V hereckém obsazení nechybí ani Jennifer Connelly (Čistá duše), Miles Teller (Whiplash) nebo Jon Hamm (Šílenci z Manhattanu).

V kinech od: 16. července

Malignant

Po dva roky starém fantasy Aquaman se do hororových vod vrací mistr strachu James Wan se zcela novým příběhem Malignant podle své grafické novely. Hlavním hrdinou bude muž v posledním stádiu rakoviny, jenž posléze zjistí, že jeho nádor je ve skutečnosti záhadný parazit v těle.

V kinech od: 20. srpna

Death on the Nile

Detektivní román Smrt na Nilu světoznámé prozaistky Agathy Christie převede na plátna kin režisér Kenneth Branagh, jenž má na kontě tituly Vražda v Orient expresu, Popelka či Thor. Zatímco si Hercule Poirot užívá dovolenou v Egyptě, zemře násilnou smrtí bohatá dědička, a tak se detektiv musí chtě nechtě vrátit k práci. Vyšetřovatele ve snímku ztvární sám režisér, sekundovat mu bude Armie Hammer (Dej mi své jméno) nebo Annette Bening (Americká krása).

V kinech od: 8. října

The Witches

V letošním roce se dočkáme remaku filmové adaptace méně známé knižní předlohy Čarodějnice od Roalda Dahla, jenž proslul zejména románem Karlík a továrna na čokoládu nebo Matylda. Ve hvězdně obsazeném snímku o čarodějkách, které se vydávají za bojovnice za lidská práva, se ukáže Anne Hathaway (Podfukářky), Octavia Spencer (Máma) či Stanley Tucci (Spotlight).

V kinech od: 15. října

Foto: Facebook Top Gun

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!