Passenger se vrací do Česka. Doveze svou poslední desku, pomocí které podporuje lidi bez domova

Passenger se vrací do Česka. Doveze svou poslední desku, pomocí které podporuje lidi bez domova  

Začínal jako pouliční umělec, dnes se najde jen málokdo, kdo by neznal jeho největší hit Let Her Go. Že není hvězdou jen jednoho songu, dokazuje Michael Rosenberg aka Passenger už řadu let. V září se vrátí do Prahy, aby představil českému publiku své poslední album.

Na svém kontě má Passenger již dvanáct studiových desek. Poslední z nich s názvem Sometimes It’s Something, Sometimes It’s Nothing at All vydal v květnu minulého roku a její výtěžek putuje na konto nadace Shelter, která pomáhá lidem bez domova a lidem žijícím v nevyhovujících podmínkách. Premiérově nové písně představil na charitativním setkání, kde se osobně setkal s těmi, jimž charita pomáhá.

„Když jsem začínal s buskingem, tak jsem v ulicích po celé Anglii potkával spoustu lidí bez domova a tahle zkušenost mi otevřela oči,“ vysvětlil přímo na setkání Passanger, „díky tomu jsem si uvědomil, jaké mám vlastně štěstí, když mám večer kde spát, a že mám svou rodinu, které vždy můžu zavolat. Tohle je naprosté minimum, jaké by měl mít každý.“

Emoční cítění nabízí Passenger i ve svých procítěných písních. Hudbě se věnuje již od roku 2003, kdy byl součástí stejnojmenné kapely. Po jejím rozpadu si ponechal umělecké jméno a vydal se na sólovou kariéru, kterou budoval jako busker v ulicích velkých britských i australských měst. Při tom se spřátelil mimo jiné s Edem Sheeranem, který vystupoval na stejných místech jako on.

Zlomovým se pro Passengera stal rok 2012, kdy vydal singl Let Her Go. Po celém světě se ho prodalo více než pět milionů kopií, skladba má na Spotify více jak miliardu přehrání a řadí se tak k padesáti nejpřehrávanějším hitům vůbec. Nyní už sympatický hudebník vyprodává koncertní haly po celém světě. Přesto se k buskingu někdy vrací. Pro radost. V Praze vystoupí ve Velkém sálu Lucerny, a to 29. září 2020.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!