Kde se ohřát v mrazivé Praze? Tropy jsou blíž, než byste čekali

Kde se ohřát v mrazivé Praze? Tropy jsou blíž, než byste čekali 

Máte už dost letošní sychravé zimy? Nejraději byste odjeli hned teď k moři a potápěli se mezi barevnými korálovými útesy? Máme pro vás pár tipů, kde si můžete alespoň na chvíli připadat jako v tropech – a přitom nemusíte ani vytáhnout paty z Prahy.

Mořský svět Holešovice

Je v Praze už od roku 2002, ale pokud jste ho navštívili v jeho začátcích, vydejte se tam znovu a vychutnejte si tu změnu. Nejen mnohem více nádrží, ale hlavně opravdu obří akvária – v tom největším mají dostatek prostoru dokonce i žraloci. Aby se ryby cítily jako v opravdovém moři, funguje tu simulace přílivu a odlivu nebo třeba umělý měsíční svit. Výsledkem je přirozené chování všech zdejších živočichů – a tak máte úžasnou možnost je pozorovat.

Svět medúz

„Medúzárium“ najdete na nečekaném místě – na střeše obchodního centra Arkády na Pankráci. V 38 akváriích (to největší ve tvaru koule se uchází o zápis do Guinessovy knihy rekordů) uvidíte více než 10 000 tvorečků nejrůznějších tvarů, barev i velikostí. Pokud se za medúzami vypravíte s celou rodinou, určitě oceníte vychytávky jako je skluzavka mezi patry nebo velká místnost, v níž se promítají na podlahu i na stěny obrázky medúz a děti za nimi nadšeně běhají. A to nejlepší čeká na děti na konci – interaktivní stěna, na které bude plavat vámi namalovaná a naskenovaná medúza.

Krokodýlí ZOO

V Holešovicích si prohlédnete nejen různé druhy krokodýlů z celého světa, ale také obří želvy, které si můžete dokonce i nakrmit z ruky. A pokud je vám to málo a chtěli byste zkusit krmit i krokodýly, dopřejte si tento zážitek v rámci VIP prohlídky. Ti méně odvážní se asi raději zúčastní víkendového moderovaného krmení jako diváci.

Tropický skleník Fata Morgana

Najdete ho u botanické zahrady a teplého a vlhkého vzduchu si v něm užijete víc než dost. Kromě rostlin z buše či z pralesa tu rostou i kaktusy z vyprahlého Mexika nebo skromné vysokohorské druhy.  Z výšky mostů a v blízkosti vodopádu si vychutnáte život tropických jezer. Jsou zde i akvária se spoustou pestrobarevných tropických ryb, takže iluze letní dovolené bude dokonalá.

Zaplavte si ve slané vodě

Ne, opravdu nemusíte až k moři, bazén se slanou vodou najdete v Hloubětíně. Je tu i menší dětský bazén, takže se „k moři“ můžete bez obav vydat s celou rodinou. Slaná voda (na rozdíl od té chlorované) nezpůsobuje pálení a zčervenání očí a působí také regeneračně na nervovou soustavu.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!