Hudební novinky, týden #5: Naživo hitovky You Won't Let Go, Uriah Heep a nová deska Jamese Harriese

Hudební novinky, týden #5: Naživo hitovky You Won't Let Go, Uriah Heep a nová deska Jamese Harriese 

Poslední lednový týden s sebou kromě námrazy přinese i spoustu dobré hudby. Vyberte si z našeho výběru, který neopomíjí pop, metal, rock v zajímavých koncertech v ČR a na nových albech.

The Hu v Lucerně

Týden začne hudebně s koncertem čtyř rockerů z Ulánbátaru, které jste mohli slyšet letos i na Rock for People. The HU zpívají mongolsky a zaujmou jak hrdelním zpěvem šamanů, tak hrou na mongolské lidové nástroje. Jejich první dva singly Wolf Totem a Yuve Yuve Yu mají na YouTube miliony zhlédnutí. Originální kapela obecně sklízí velmi pozitivní reakce, které jistě nebudou chybět ani v pondělí v Lucerna Music Baru v Praze.

Darkest Hour ve Futuru

pětadvacáté výročí oslaví americká kapela Darkest Hour. U té příležitosti objíždí svět a staví se taky v Praze. V klubu Futurum na Smíchově předvede velkolepý koncert toto úterý. S sebou přivezou další hudební formace: progresivní Fallujah, Bloodlet z Floridy, Islanďany Une Misère a švédské thrashery Lowest Creature. Sami Darkest Hour pak zahrají své metal/hardcorové pecky.

James Arthur v Karlíně

Do Prahy dorazí toto úterý po dlouhých pěti letech James Arthur a přiveze s sebou svou třetí studiovou desku nazvanou You. Vítěz britské soutěže X Factor James Arthur patří mezi úspěšné popové hvězdy díky skladbám, které se proslavily po celém světě. Jeho debutový charitativní single Impossible se vyšplhal na první příčky hitparád ve více jak padesáti zemích světa. A taková Say You Won’t Let Go je třeba šestnáctou nejhranější skladbou na Spotify, má přes miliardu streamů. 

Uriah Heep v Plzni a Ostravě

Rocková legenda z Velké Británie se tento týden vrátí do České republiky. Hard rockeři Uriah Heep už působí na scéně padesát let, energie jim ale stále nedošla, naopak. Před rokem vydali už svou 25. desku Living The Dream, na které najdete vše, co si s “Uriáši” spojíte: rock, vášeň, sílu i krásné harmonie. Do Plzně přijedou Uriah Heep tento čtvrtek, zahrají v KD Šeříková. Pokračují do Ostravy pak v sobotu, kde vystoupí v Garage Clubu.

Pro Mandrage začne Dlouhej únor

V sobotu 1. února vyrazí kapela Mandrage na dlouho očekávané zimní turné pojmenované Dlouhej únor. První zastávkou bude hned Praha, zahrají ve velkém sále Fora Karlín. Naváže tak na singl Vidím to růžově a na celou novou desku, která vyšla před Vánoci. Turné pak bude pokračovat do brněnského Sono Centra a dalších pěti českých měst. Předskokana jim bude dělat český písničkář Sebastian.

Nové album Jamese Harriese

V pátek se fanoušci britského zpěváka žijícího v Česku Jamese Harriese mohou těšit na nové album! Jeho poslední dva singly Lights a Superstition bodovaly v českých hitparádách a na novém albu pojmenovaném po druhé zmiňované je najdete obě. Písně na desce Superstition v sobě mísí hravost a dravost s melancholií. Harriesův výrazný hlas se vyjímá v popových skladbách, blues, gospelu i soulu.

Foto: VK.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!