Ikonické filmy studia Ghibli konečně míří na platformu Netflix

Ikonické filmy studia Ghibli konečně míří na platformu Netflix  

Fanoušci japonských animovaných snímků od studia Ghibli mohou jásat. Globální streamovací platforma Netflix koupila práva na všech jednadvacet filmů, mezi nimiž je slavná Princezna Mononoke, Zámek v oblacích či Cesta do fantazie. Animované klasiky Netflix postupně zveřejní ve třech vlnách během následujících tří měsíců.

Na začátku týdne oblíbená streamovací společnost Netflix oznámila, že konečně podepsala smlouvu se studiem Ghibli a od prvního února tak zde budou moct diváci postupně sledovat veškerý Ghibliho obsah. Celý katalog filmů hodlá Netflix zveřejnit ve třech vlnách, a to vždy na začátku z každého z následujících tří měsíců.

Úplně poprvé bude mít všech jednadvacet Ghibli snímků titulky ve dvaceti osmi jazycích a dabing pak ve dvaceti jazycích, mezi nimiž je samozřejmě i čeština. „Vzájemné partnerství je jak pro nás, tak pro miliony našich odběratelů splněným snem. Animované filmy studia Ghibli jsou legendární a za posledních třicet pět let si získaly fanoušky po celém světě. Jsme nadšení, že je konečně můžeme zpřístupnit v mnohem více jazycích,“ uvedl ředitel původní animované produkce Netflixu Aram Yacoubian.

Ačkoliv je Netflix dostupný skoro úplně po celém světě, práva na filmy od Ghibliho se přesto nepodařilo získat v USA, Kanadě a Japonsku. V USA povolení získalo pouze HBO Max, které je ale zatím dostupné jenom v Americe.

Japonské animátorské studio založili v roce 1985 Isao Takahata a Hajao Mijazaki. Společně vytvořili jedinečné kreativní prostředí, ve kterém vznikaly pod taktovkou stovek animátorů bezkonkurenční snímky. Díky svojí originalitě, oslnivé animaci a epickým vyprávěním si filmy od Ghibliho získaly srdce tisíců lidí.

Pokud náhodou patříte mezi ty, kteří neznají snímky studia Ghibli, tak se můžete podívat na náš seznam úplně těch nejlepších z nich.

foto: IMDB

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!