Začal patnáctý Festival krátkých filmů. Úvodní večer nabídl výběr napříč kategoriemi i první střípky z mezinárodní soutěže

Začal patnáctý Festival krátkých filmů. Úvodní večer nabídl výběr napříč kategoriemi i první střípky z mezinárodní soutěže 

Diváci mohli vychutnat první krátké filmy ve čtyřech pražských kinech. Na slavnostním zahájení nechyběla pětice snímků z pestré nabídky festivalu včetně díla českého režiséra Nebát se ničeho. I vy můžete rozhodnout o divácké ceně.

Festival krátkých filmů neboli Prague Shorts otevřel popatnácté své brány. Až do 26. ledna nabídne to nejlepší ze světové produkce, filmy českých tvůrců nebo virtuální realitu či dětský program. V mezinárodní soutěži budou moci návštěvníci zhlédnout pětadvacet filmů a několik z nich Prague Shorts nabídl v Kině Pilotů a také na zahajovacím ceremoniálu ve velkém sále Světozoru.

Po tradičně vtipném vystoupení moderátorů Simony Babčákové a Jakuba Žáčka hosté na startu festivalu viděli Ďábelskou harmonii o nečekané smrtící zbrani, která likviduje žáky na britské střední škole. V Pozdravech z konce světa řešili řečtí manželé a jejich dvě dcery nečekanou apokalypsu a francouzsko-tuniský kraťas FC Nefta zase ukázal po vzoru mladých kamarádů jak nakládat s objevenými narkotiky. V neposlední řadě diváky pobavil film z dílny českého tvůrce Jakuba Jiráska z pražské FAMU Nebát se ničeho nebo snímek ze sekce Prach prachu Na poslední chvíli o finálních momentech a doznáních švédského otce nad dvěma otevřenými sklenicemi hořčice.

Vítěze mezinárodní i národní soutěže určí porota. Návštěvníci kina a filmoví fanoušci doma ale mohou prostřednictvím MALL TV rozhodnout i o své divácké ceně. Osm nominovaných snímků si mohou zdarma přehrát přímo na webových stránkách. Níže přikládáme zatím vedoucí film soutěže Jiří pes uprchlík.

FotFoto: Festival krátkých filmů, archiv

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!