Československá vlna na Prague Rocks. Dorazí Lucie, No Name a Lake Malawi

Československá vlna na Prague Rocks. Dorazí Lucie, No Name a Lake Malawi 

V loňském roce festival uvedl americké stálice KISS, ZZ Top a českou kapelu BSP, letos na Sinobo Stadium, někdejším Edenu v pražských Vršovicích, vystoupí zvučná jména domácí hudební scény. Prague Rocks ve čtvrtek 2. července přivítá kapely Lucie, No Name a Lake Malawi.

Jediným letošním vystoupením v Čechách se pro věhlasné uskupení Lucie stane právě to červencové na Prague Rocks, kde nabídne průřez svou již tři dekády trvající dráhou. Jejím posledním počinem bylo album EVOLUCIE vydané roku 2018, které si vysloužilo dvě ceny Anděl. Návštěvníci se mohou těšit na koncert v původní sestavě Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH.

V programu dále nechybí naši východní sousedé, pop-rocková skupina No Name skládající se ze šesti členů v čele se zpěvákem Igorem Timkem. V minulém roce obrazili přes dvě desítky českých i slovenských měst v rámci výroční tour, na níž oslavili dvacet let existence. Jednou z nejnovějších nahrávek kapely je nahrávka I prokletí může být štěstí k filmu Poslední aristokratka v režii Jiřího Vejdělka, jež se stala jejich první česky zpívanou písní.

No Name se shodou okolností na pódium po boku Lucie vracejí po dvou desetiletích v takřka identické sestavě. „Lucie tehdy hledala na Slovensku předkapelu, chystali amfiteátrové turné, tak jsme jim poslali naší kazetu. Jeden den se na náš koncert vypravil Michal Dvořák a po koncertě nás oslovil s tím, že teda předkapelou budeme my,“ prozradil Timko. „Zázraky se dějí, a věřím, že když na sobě makáte, tak se z fanoušků a idolů mohou stát za dvacet let kolegové,“ dodal ke znovushledání kapel.

Poslední z trojice koncertů obstará indie-popová partička Lake Malawi, kterou před téměř sedmi lety založil současný frontman Albert Černý jako nástupce zaniklé Charlie Straight. Formace s netajenými zahraničními ambicemi se v minulosti dostala do živého vysílání rádia BBC London s debutovým singlem Always June, loni skončila ve finále Eurovize s písní Friend of a Friend.

Foto: Ondřej Pýcha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!