Valentýn 2020 v Praze: koncert romantických melodií, stand up o vztazích i večeře na lodi

Valentýn 2020 v Praze: koncert romantických melodií, stand up o vztazích i večeře na lodi 

Váháte, kam vzít svou lásku na valentýnské rande v Praze? Máme pro vás sedm tipů, jak strávit sváteční večer, ať už na netradičním koncertě, stand up show pod hvězdami posetou oblohou nebo na romantické večeři na parníku.

Valentýnský koncert FILMharmonie

Netradičně zaměřený koncert chystá Filmová filharmonie na svátek všech zamilovaných v Rudolfinu. Zdejší Dvořákovu síň večer rozezní romantické melodie z filmů rozmanitých žánrů, ať už z kultovního snímku Casablanca, komedie Pretty Woman, velkofilmu Titanic, muzikálu La La Land, historického dramatu Troja nebo třeba ze sci-fi Star Wars. Každý návštěvník si navíc odnese malý dárek.

Valentýnská večeře na parníku

Romantiku vám během valentýnského večera zajistí plavba po Vltavě s výhledem na nasvícené historické centrum hlavního města včetně ikonického proplutí pod Karlovým mostem. Na vytápěné palubě vás dále čeká živá hudba, sklenička medoviny nebo sektu, bohatý raut a v případě deluxe varianty také růže pro dámy a tematická výzdoba. Vyhlídku na panorama Prahy si samozřejmě můžete užít i z venkovní terasy.

Valentýn na stojáka

Láska, muži z Marsu, ženy z Venuše a věčné řešení jejich vztahů – to bude námětem speciální valentýnské stand up show v podání tandemu Ester Kočičková a Dominik Heřman Lev, kteří rozhýbou bránice publiku v pátek 14. února večer v Planetáriu v Holešovicích. Jejich vystoupení si diváci užijí pod hvězdami posetou oblohou a těšit se můžou i na projekci nové verze filmu Voyager. Zamilovaní navíc dostanou od pořadatelů malou pozornost.

Palmovka pro zamilované

Rande se svou drahou polovičku si během valentýnského večera můžete užít v Divadle pod Palmovkou. Na programu bude komedie Jak sbalit ženu 2.0. O přestávce pro vás navíc bude ve foyer připraven stolek se dvěma skleničkami sektu a dvěma chlebíčky. Nabídka je omezená pro prvních dvacet párů, který si zakoupí voucher na pokladně divadla. Rezervovat si ho můžete na e-mailové adrese obchodni@podpalmovkou.cz nebo na telefonním čísle 283 011 119.

Valentýn v Aeru

V rámci série Popkulturní milníky budou na valentýnském programu žižkovského kina Aero hned dva zásadní americké romantické snímky. V 17 hodin můžete zhlédnout příběh poslušné dcery, která se na nudných prázdninách seznámí se starším učitelem tance – legendární Hříšný tanec s nezapomenutelnou oscarovou písní. Ve 21 hodin bude následovat hvězdně obsazený hit devadesátých let, Osobní strážce s Kevinem Costnerem a Whitney Houston v titulních rolích.

To nejlepší z Laterny magiky

Zažít na Valentýna přehlídku nejrůznějších témat a uměleckých postupů v Laterně magice máte možnost na speciálním komponovaném večeru Cocktail 012 – The Best of na Nové scéně Národního divadla. Jeho součástí je mimo jiné unikátní rekonstrukce oblíbeného čísla ze šedesátých let s názvem Krkolomná jízda včetně projekce, díky níž si můžete prohlédnout část Prahy tak, jak ji dnes už neuvidíte.

Valentýnský večer v botanické

Svátek všech zamilovaných můžete strávit také v botanické zahradě v Troji, která pořádá komentovanou prohlídku tropického skleníku Fata Morgana. Kromě seznámení se s milostným životem rostlin na návštěvníky čeká sklenička vína ze zdejší vinice a pro dámy květina jako dárek. Prohlídku je nutné zarezervovat předem.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!