Filmové a televizní tipy, týden #4: Kraťasy, králíčci a kruté ženy na Islandu

Filmové a televizní tipy, týden #4: Kraťasy, králíčci a kruté ženy na Islandu 

Zveme vás k pravidelnému přehledu na poli televizní a filmové zábavy. Hlavní role tento týden zaujímají krátké filmy, komediální vesmírný výlet, nacistická a sexuální výchova nebo drsný sever s ještě drsnějšími farmářkami. Co si vyberete?

Festival krátkých filmů

Karlovarský filmový festival přepíná v zimním čase na svou úspornější, ale vždy zábavnou verzi Prague Shorts. Svátek krátkých filmů nabídne to nejlepší z nejnovější světové produkce, nejzajímavější snímky českých tvůrců, půlnoční program plný netradičních snímků i průvodců, program pro děti i vizuální experimenty. Nebudou chybět ani klasické brutality a nekontrolovaná filmová zábava. Až do jeho zahájení navíc můžete na Informuji soutěžit o 2 akreditace!

Avenue 5

Rok po televizní adaptaci Hellerova románu Hlava 22 se oblíbený seriálový doktor Hugh Laurie vrací na obrazovky. Komedie Avenue 5 od tvůrce, scenáristy a výkonného producenta Armanda Iannucciho, který dal světu skvělou show Veep (Viceprezident(ka), přibližuje posádku turistické vesmírné lodi ve čtyřicet let vzdálené budoucnosti. Laurie hraje kapitána výletního korábu Ryana Clarka, který je expertem na řešení krizových situací. Tedy alespoň do doby, než některá nastane. Po prvním díle hodnotíme komediální půlhodinku jako nenáročnou zábavu, která však někde trochu víc tlačí na pilu. Plnohodnotnou recenzi nového seriálu HBO nabídneme po třech dílech.

Králíček Jojo

Když je vám deset let, nechcete toho od života moc. Snad jen vyrůst v prvotřídního nacistu. Režisér Taika Waititi (Thor:Ragnarok) provokuje se satirou na druhou světovou válku, která však může komedii lehce zaměnit za srdceryvné drama. Příběh malého Johannese rozděluje diváky i kritiky. Naše Petra Sasínová ho hodnotí jako "kousek se skvělými dětskými herci, zajímavým nápadem, ale také jako film s trapným satirickým humorem, který zcela nevyužil svůj potenciál." Její celou recenzi si můžete přečíst zde. Dejte nám vědět, na jaké straně barikády budete stát vy.

Daleko od Reykjavíku

Inga přijde vlivem nečekaných událostí o většinu životních jistot a ocitá se na dně. Když jste ale silnou ženou žijící na překrásném, ale tvrdém Islandu, servítky si neberete a vydáváte se do boje s osudem. Absurdní drama řízlé severskou komedií natočil absolvent ročního programu na pražské FAMU, režisér Grímur Hákonarson. V hlavní roli snímku Daleko od Reykjavíku exceluje Arndís Hrönn Egilsdóttir.

Sexuální výchova (II)

Druhá řada úspěšného seriálu videotéky Netflix se znovu vrací k ústřední dvojici Otisovi a Maeve, která s úspěchem realizovala svou lechtivou poradnu pro studenty. Tlak na služby a výkon se ale stupňuje, protože ve škole vypukla chlamydiová infekce a vznikají nové problémy. Hlavní role mají opět pod svými křídly Asa Butterfield, Emma Mackey a ex-agentka Gillian Anderson. Tvůrci nenáročné komedie jsou už v jednání o třetí sérii. Videotéka tradičně nabízí všech osm epizod najednou.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!