Hudební novinky, týden #4: Od harfy v jazzu přes bezrukého hornistu až po nové thrash metalové album

Hudební novinky, týden #4: Od harfy v jazzu přes bezrukého hornistu až po nové thrash metalové album 

Ať je sněhu, kolik chce, hudby je stále dost! Vyberte si z našeho týdenního přehledu, kam se tento týden za hudbou vydat - i co si poslechnout na novém albu!

Harfa a foukací harmonika v Jazz Docku

Ve středu zaplní sál stylového jazzového klubu na smíchovské náplavce neobvyklá kombinace nástrojů. Kolumbijský harfenista Edmar Casteñeda a švýcarský hráč na foukací harmoniku Grégoire Maret v Jazz Docku předvedou svou pozoruhodnou hru na hudební nástroje, které si na první dobrou s jazzem lidé nespojují. Oba se totiž jako teenageři přestěhovali do New Yorku a přepsali nepsaná pravidla svého nástroje, který začali používat právě v jazzu.

Zemlinského kvarteto s bezrukým hornistou zahraje Mozarta, Smetanu i Beethovena

Taktéž ve středu si můžete poslechnout světové klasiky v rámci úspěšné koncertní série 4plus Zemlinského kvarteta. Do Velkého sálu Městské knihovny v Praze přiveze i světoznámého německého hornistu Felixe Kliesera. Nevšední zážitek přinese tak hudba bezrukého umělce, který na svůj nástroj hraje nohou. Zazní díla L. Van Beethovena, A. Glazunova, B. Smetany a W. A. Mozarta.

Crossoveroví Jamaron pokřtí album

Ve čtvrtek se v Lucerna Music Baru bude slavit – česká crossoverová kapela Jamaron tam pokřtí nové album. Návštěvníci si budou moct samozřejmě při té příležitosti vychutnat i koncert jejich písniček, založených na českých textech obalených moderním zvukem rocku a popu s nádechem folku. Sourozenecké trio Jakuba, Marie a Ondřeje Dostálových doplňuje bubeník a basák.

Americko-britský písničkář Michael Malarkey zpět v Praze

V sobotu 25. ledna se do Prahy vrátí zpěvák a herec Michael Malarkey do Prahy. Narodil se v Libanonu, vyrůstal ale v americkém Ohiu a před čtrnácti lety se přestěhoval do Londýna. Tam natočil i své druhé album, které v sobotu přiveze do pražského klubu Roxy. Diváci uslyší jeho nové, ale i starší písně. Malarkey se přitom proslavil jako herec – hrál upíra Enzu v seriálu Upíří deníky. Sám ale říká, že se cítí být víc hudebníkem. Však má také skvělé muzikantské vzory – na svém prvním albu Mongrels se žánrově přiblížil svým idolům, Leonardu Cohenovi a Tomu Waitsovi.

Nové album Annihilator

Thrash metalová kapela z Kanady Annihilator vznikla už roku 1984. A v pátek se u nás můžeme těšit na její už 16. studiové album. Na desce pojmenované Ballistic, Sadistic uslyšíte deset nových skladeb. Ty potěší fanoušky pořádně tvrdé muziky a zejména pak přímo skupiny Annihilator s kytaristou Jeffem Watersem jako jediným, který v kapele hraje od samého začátku.

Foto: Městská knihovna v Praze

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!