Rostlinná džungle ve městě

Rostlinná džungle ve městě95%

Jedinečnost, láska, kreativita a umění. I těmito slovy bychom mohli popsat starost a péči o rostliny. Kniha Urban Jungle dodává inspiraci v oblasti domácí zeleně, informace o profilech současných nejoblíbenějších rostlin a nápady na styling interiérů.

Přineste si přírodu i do města

Styl urban jungle, což v překladu znamená městská džungle, označuje životní styl typický pro pěstování rostlin v podmínkách městského žití. Ve městech tak vznikají parky, komunitní zahrady a záhonky a tento trend se čím dál více prosazuje i v interiérech domácností. Především v dnešní době narůstá zájem o pokojové rostliny všeho typu. Lidé si pěstují z pecek avokáda, kupují tropické rostliny, palmy či banánovníky a nejlepší dárek, který můžete dát přátelům, jsou opět kytky.

Domov plný přírody

Pokojovky jsou trendem především dnešních mileniálů. Rostliny dekorujeme po bytě všude, kde se dá. Krásně ozvláštní interiér, upoutají na první pohled, jsou třešničkou na dortu každého zátiší. Třeba taková černá stěna v pozadí, dřevěná komoda po babičce či z blešáku a na ní skvící se barevná calathea se svými roztaženými opulentními listy. Nádhera, která oslní každého.

Autoři knihy Urban Jungle Igor Josifovic a Judith de Graaff vytvořili spolu s fotografkou Linou Skukauskou nápaditou knihu, které pomůže v pěstování mnoha začátečním pěstitelům s prvními kroky. Kromě nádherných fotografií a ilustrací od autorky Saar Manche v ní Josifovic a de Graaff zpovídají pět rodin z různých koutů Evropy, které se rostlinám věnují, ať už pouze ve svém volném čase, tak i pro svou živnost.  

V případě rostlin většinou neplatí heslo "méně je více", ale právě naopak. Čím větší a bohatší máte sbírku svých zelených přátel, tím více je kombinujte a vystavujte na odiv. Stejně tak lze využít různé barvy a tvary květináčů, které můžete vhodně kombinovat a vytvářet tak hotová umělecká díla hodná nejednoho interiérového designéra s prestiží. I na to upozorňují Josifovic a de Graaff a dokládají to na názorných ukázkách.

V knize se nachází také návody na výrobu kokedamy, což je rostlina vyrůstající z mechové koule, či macramé na originální zavěšení rostlin ze stropu. Jednoduché tipy, jak se správně o rostlinky postarat a co jim dopřát, korespondují s ojedinělými a krásnými interiéry mnoha domácností, jež se podílely na vzniku této publikace.

Josifovic s de Graaff založili zároveň stejnojmenný blog, kde zveřejňují domovy plné zelené oázy spolu s různými akcemi či obchody zabývající se kytkami. V knize se objevuje pár nápadů, jak utvořit jedinečný design rostlin, který využívají právě tito blogeři. Stejně jako kniha i blog se těší mezinárodnímu uznání a veliké popularitě.

 

Úvodní foto: photos © Lina Skukauske | Urban Jungle Bloggers

Názor informuji.cz: 95%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Rostlinná džungle ve městě
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!