Blíží se festival LA PELÍCULA. Chystá filmy hvězdných španělských režisérů

Blíží se festival LA PELÍCULA. Chystá filmy hvězdných španělských režisérů  

To nejlepší ze španělské a španělsky mluvící kinematografie nabídne patnáctý ročník filmového festivalu LA PELÍCULA, který se odehraje v Praze, Brně, Ostravě i v Hradci Králové. Návštěvníky láká na přední španělské režiséry, herecké hvězdy, na nezávislou scénu i na fokus na filmy z Latinské Ameriky.

Jeden z největších taháků festivalu LA PELÍCULA je celovečerní debut mladého talentovaného režisérae Aritze Moreny. Snímek Výhody cestování vlakem obdržel čtyři nominace na prestižní španělskou cenu Goya. Nebude chybět ani matador pyrenejského filmu – režisér Fernando Colomo a jeho Než to shoří. Program doplní i bláznivá komedie Pabla Bergera Abrakadabra.

Hvězdného páru Penélope Cruz a Antonia Banderase se dočkají diváci ve snímku Bolest a sláva režiséra Pedra Almodóvara. Časopis Time zařadil dílo, které nese Almodóvarovy autobiografické prvky, mezi deset nejlepších filmů roku 2019. Kromě toho se může chlubit i dvěma nominacemi na Zlatý glóbus a hned 16 nominacemi na cenu Goya.

V Praze se festival uskuteční v kině Světozor, a to od 18. do 23. února. Španělština zazní ale i mimo metropoli, a to od 24. do 26. února v brněnském kině Scala, od 25. do 27. února v ostravském Kině Art a 26. a 27. února v Bio Central v Hradci Králové.

Patnáctý ročník festivalu LA PELÍCULA chce opět nabídnout ucelený pohled na španělskou a španělsky mluvící kinematografii. Kromě zmiňovaných ‚trháků‘ tak připravuje i cyklus současného španělského nezávislého filmu či snímky z Latinské Ameriky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!