Jatka 78 uvedla světovou premiéru vzdušných akrobatů. Na Strapmanii navážou i další hvězdy

Jatka 78 uvedla světovou premiéru vzdušných akrobatů. Na Strapmanii navážou i další hvězdy90%

Třetí lednový týden byl v multifunkčním pražském prostoru Jatka 78 ve znamení vzdušné akrobacie. Své celosvětově první veřejné číslo tam představil nový seversko-neměcký soubor Strapmania. Jeho vystoupení je založeno na show výhradně se strapsy.

Koho nikdy nepřestane překvapovat, jak dokáže člověk naložit s gravitačními zákony, měl by rozhodně vyrazit na „strapsovou show“. Živým důkazem toho může být právě Strapmania, hodinová akrobatická podívaná kvarteta mladých artistů. Po sólové kariéře se rozhodli spojit svůj talent v jeden větší celek, což bylo rozhodně dobře.

Dali dohromady dechberoucí vystoupení, kde diváka nepřestávají překvapovat možnosti lidského těla, vzájemné koordinace, důvěry a naprostého souznění s prostorem a hudbou. Kromě živého nadání pomáhá performanci možná právě i to, že formování nového souboru i příprava představení probíhaly v posledních dvou letech právě přímo na Jatkách.

Z představení Strapmania. Foto: Jatka 78

Hlavním symbolem Strapmanie je rozhodně lidská síla a neskutečná přesnost. Divák očekává snad každou vteřinu, co se bude dít a kde se účinkující ocitnou. Z jednoho těla jsou najednou čtyři a naopak. Třešničkou na dortu je pak ještě snaha o příběhovost, autoři totiž dokázali hodinovou show rozdělit na několik povedených mikropříběhů doprovázených skvěle zvoleným hudebním doprovodem.

Vzrušení z divadelního zážitku možná ještě podtrhne fakt, že akrobatické strapsy se obecně řadí mezi ty nejnáročnější vzdušné disciplíny. Pozitivní zprávou je, že akrobatické umění nenabídla Jatka 78 letos rozhodně naposledy. Na závěsnou akrobacii láká třeba představení Memories of Fools z dílny Cirku La Putyka nebo show mladé akrobatky Mandy Rydman.

Foto: Jatka 78

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jatka78 nabízí i další akce

Místo konání: Jatka78

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!