Pearl Jam ohlásili nové album Giganton

Pearl Jam ohlásili nové album Giganton 

Pearl Jam, rocková stálice z 90. let, oznámila vydání nového, v pořadí 11. studiového alba. Pod názvem Giganton vyjde 27. března. Už krátce předtím se grungeová skupina vydá na stejnojmenné turné po Severní Americe.

Jak si člověk může domyslet, nahrávání alba v sestavě, která existuje už tak dlouho, není tak úplně procházka růžovým sadem. „Byla to dlouhá cesta,“ napsal kytarista Pearl Jam Mike McCready na kapelním webu. Zda ale stálo za to překonat těžší chvíle ve studiu, fanoušci poznají 27. března, kdy album vyjde.

Na první singl z připravovaného alba Giganton nazvaný Dance of the Clairvoyants neboli Tanec jasnovidců se fanoušci můžou těšit už v následujících týdnech. V březnu se Pearl Jam vydají na turné po severní Americe do šestnácti měst. 

V pořadí jedenácté studiové album skupiny produkoval Josh Evans i členové kapely. Bude to jejich první album po sedmi letech. Poslední album Lightning vyšlo roku 2013 a od té doby skupina do světa vypustila jen jeden singl, Can‘t Deny Me.

Máme opravdu hodně nedokončených věcí,“ řekl Jeff Ament, baskytarista Pearl Jam před ohlášením nového alba. „Jsem si jistý i tím, že Eddie Vedder (zpěvák kapely, pozn. red.) má plné ruce textů,“ dodal.

Náznaky na nové album zveřejňovala skupina prostřednictvím sociálních médií už od minulého týdne. Přes víkend se jejich stránka zaplnila interaktivní mapou s označenými místy, kam povedou jejich cesty během turné.

Foto: Loudwire.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!