Národní kolo Eurovize zná své finalisty. Kdo vystřídá Lake Malawi?

Národní kolo Eurovize zná své finalisty. Kdo vystřídá Lake Malawi?   

Barbora Mochowa, Benny Cristo, Elis Mraz a Čis T, Karell, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop. To je sedmička statečných, kteří chtějí tento rok reprezentovat Českou republiku na Eurovizi. Kdo převezme štafetový kolík po Lake Malawi, kteří s písní Friend Of A Friend skončili těsně pod top desítkou?

„Uvědomil jsem si, že můj song má co říct, a bylo by super, kdyby ho slyšelo větší spektrum lidí. Líbí se mi, že můžu díky Eurovizi dát vědět, co dělám a co mě baví i za hranice vlastní země,“ vysvětluje motivaci pro účast v Eurovizi Benny Cristo a další soutěžící Olga Lounová se přidává: „Vlastně mi jde hlavně o tu písničku. Z celé mé tvorby nejvíc chytí za srdce a mohla by reprezentovat Česko, protože předává fakt silnou emoci.“

Barbora Mochowa se soutěže účastní už podruhé. „V loňském roce mě potěšilo, že jsem díky Eurovizi mohla dostat svou hudbu k většímu počtu lidí. Proto jsem se rozhodla to letos zkusit znovu,“ říká. Podruhé v národním kole bude také Pam Rabbit: „Před dvěma lety jsem se účastnila finále s Mikolasem Josefem jako jeho back vokalistka, a když jsem to tam vše viděla, tak mi to přijde jako zážitek, který chci zažít znova,“ dodává.

Soutěžní skladby i videoklipy sedmičky umělců budou zveřejněny 20. ledna v 8 hodin ráno. „Vsadili jsme na individuální a kreativní potenciál jednotlivých umělců a umožnili jim natočit osobité, originální klipy, které pomohou umocnit zážitek z jejich soutěžních skladeb. Navíc se každý z finalistů představí v krátké vizitce, která mu byla šitá na míru,“ vysvětluje kreativní producent Jan Potměšil.

Pro své oblíbence budou moci fanoušci hlasovat prostřednictvím aplikace Eurovision Song Contest. Ta je k dispozici zdarma. Porota zohlední i hlasy od zahraničních fanoušků. „Po loňské zkušenosti jsme se rozhodli i tento rok pokračovat v nastoleném trendu a sečtené hlasy zohlednit jako jednoho dodatečného mezinárodního porotce,“ upřesňuje vedoucí české delegace Cyril Hirsch, „tímto způsobem umožníme všem finalistům již v této fázi soutěže být více vidět, ale dostanou i důležitou zpětnou vazbu.“

Foto: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!