No Time to Die: Hudbu k nové bondovce nakonec složí Hans Zimmer

No Time to Die: Hudbu k nové bondovce nakonec složí Hans Zimmer 

K jubilejnímu 25. snímku Není čas zemřít ze série s agentem 007 vytvoří hudbu Hans Zimmer, jedna z největších osobností současné scény filmové tvorby. Držitel Oscara za snímek Lví Král byl na zlatou sošku v minulosti nominován dokonce jedenáctkrát, naposledy v roce 2018 za válečný film Dunkerk.

Zimmer nahradí Dana Romera, amerického filmového skladatele, který se na produkci nebude podílet kvůli neshodám týkajících se rozdílného tvůrčího přístupu. Do týmu ho přitom v létě přivedl režisér Cary Fukunaga, který s ním už dříve spolupracoval.

Do dubnové premiéry filmu zbývá skutečně málo času, tudíž se předpokládá, že bude Zimmer spolupracovat s některým ze svých dřívějších kolegů. Mohl by to být Benjamin Wallfisch, se kterým Zimmer spolupracoval na sci-fi Blade Runner 2049 nebo Lorne Balfe (Ad Astra).

Německý filmový skladatel má zkušenosti s filmy nejrůznějších žánrů včetně akčních. Složil hudbu ke čtyřem snímkům Pirátů z Karibiku, k Mission: Impossible 2 nebo k legendární batmanovce Christophera Nolana - Temný rytíř povstal. Momentálně pracuje na snímcích Wonder Woman 1984, Dune a Top Gun: Maverick, které půjdou do kin v letošním roce.

Za celou osmapadesátiletou historii filmů agenta Jamese Bonda nikdy během natáčení skladatele nevyměnili. Prozatím není jasné, kdo nazpívá ústřední píseň filmu. Poslední dvě skladby Skyfall (Adele) a Writings on the Wall z bondovky Spectre (Sam Smith) získaly Oscara ze nejlepší píseň. Hudby se v těchto dvou snímcích ujal Thomas Newman, který za skvělou hudbu ke Skyfall získal nominaci na Oscara. 

Příští rok se znovu podívá i do Česka, kde už osobně hrál se svou kapelou v roce 2016.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrají:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!