Zbavit se stresu pomocí filmu? Edison Filmhub chystá speciální „ozdravné“ projekce

Zbavit se stresu pomocí filmu? Edison Filmhub chystá speciální „ozdravné“ projekce 

Zajímavé filmové tituly s odborným úvodem, koncepční tandemy tematicky podobných projekcí nebo terapeutická sezení po zhlédnutí snímku – to vše čeká diváky cyklu Mentální hygiena, který pro pražské kino Edison Filmhub připravuje filmový kritik a festivalový dramaturg Aleš Stuchlý. Promítání v rámci série se budou konat každou středu vpodvečer.

„Audiovizuální prevence syndromu vyhoření“ je jedním z cílů nového kurátorského bloku Aleše Stuchlého, jenž ho symbolicky pojmenoval Mentální hygiena.

Ve své dramaturgii jsem se nechtěl omezovat ničím kromě vlastního vkusu. Diváci se mohou těšit na aktuální předpremiéry i klenoty z minulosti, art i mainstream, na fikce i doku. Cílem je mimo jiné zvýšení subjektivní spokojenosti a následné upevnění sociálních vztahů ve funkcionalistických kulisách,“ nechal se slyšet autor projektu.

Pravidelné večery odstartují 15. ledna předpremiérou francouzského vyslance na Oscara, moderní adaptace románu Bídníci, na níž je pozvána politoložka a někdejší aktivistka Sára Vidímová. Porovnat současný retro horor Neutečeš s moderním hororem Uteč společně s filmovým publicistou Antonínem Tesařem bude mít publikum možnost následující středu 22. ledna.

Během tohoto měsíce se můžou těšit také na psychologické drama Narušitel systému, po jehož promítání přiblíží své zkušenosti s problémovými dětmi Tomáš Bederka.

Film dnes potřebuje pomoc. Jestli má mít ve světě seriálů a kraťasů na YouTube smysl, musí najít nový způsob, jak k lidem promlouvat. Filmové sanatorium Edison Filmhub, filmový terapeut Aleš Stuchlý a inteligentní mix lehkosti a erudovanosti je naším receptem. Při pravidelném užívání zaručeně pocítíte příznivé výsledky,“ uzavřel ředitel a zakladatel kina Ivan Hronec.

Foto: archiv Edison Filmhub

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!