Začíná plesová sezóna. Kde si v Praze během zimy i jara zatancovat?

Začíná plesová sezóna. Kde si v Praze během zimy i jara zatancovat? 

S novým rokem přichází další plesová sezóna. Přinášíme vám přehled tradičních i neobvyklých plesů v hlavním městě, které se uskuteční v průběhu zimy a jara.

Rakouský ples

Nasát atmosféru velkolepých vídeňských plesů můžete koncem ledna v paláci Žofín na Slovanském ostrově. Český národní symfonický orchestr a také Orchestr Josefa Hlavsy zahraje melodie k valčíku, polonéze i čtverylce od předních rakouských skladatelů Johanna Strausse či C. M. Ziehrera. Mezi hvězdnými hosty nebudou chybět Jan Smigmator, Hana Holišová nebo kapela MIG 21.

KDY: pátek 24. ledna od 21 hodin

Rakouský ples 2019. Foto: archiv Ball der Österreicher

Český ples

Luxusnější záležitostí je tento ples konající se na začátku února v Obecním domě, kde letos vystoupí čeští i zahraniční hosté, ať už britský zpěvák a finalista tamější soutěže X-Factor Danyl Johnson, nebo domácí interpreti Hana Zagorová, kapela Olympic či Boom!Band Jiřího Dvořáka. V ceně vstupenky je kromě welcome drinku a neomezené konzumace nápojů včetně šampaňského také catering kombinující tuzemskou a francouzskou kuchyni.

KDY: sobota 1. února od 19 hodin

Ples Cirqueonu

Centrum pro nový cirkus Cirqueon oslaví deset let na scéně klasickým plesem v La Fabrice. Tentokrát tedy v jejich podání neočekávejte akrobatické kousky ani vystoupení klaunů, ale večer prodchnutý swingovými melodiemi z dvacátých až šedesátých let v podání HarmCore Jazz Band, temperamentními balkánskými tóny od Pohřební kapely nebo funkem DJ Wokurky. Moderovat ho bude herec a propagátor storytellingu Justin Svoboda.

KDY: sobota 1. února od 19 hodin

Rudolfínský ples

Přenést se do dob císaře Rudolfa II. můžete na tomto unikátním plese, který hostí Novoměstská radnice. Dresscodem je oděv ve stylu evropské renesance 16. století či raného baroka století následujícího. K dobovému tanci vám zahrají uskupení Housebroken consort a Svobodné hudební bratrstvo, a pokud nebudete znát kroky, můžete se je naučit na předplesovém semináři. Program zahrnuje také recitace básní nebo historické hry jako vrhcáby či karty.

KDY: sobota 1. února od 19 hodin

Právnický ples

Již tradičně se sklonkem února setkají v Obecním domě zástupci české advokacie, justice a akademické obce včetně představitelů vlády a korporací. Na jejich ples však mohou zamířit i zájemci z řad veřejnosti.

KDY: sobota 22. února od 19 hodin

Zahradnický ples

Na záplavu květin, zajímavé hosty a příjemnou hudbu láká ples zahradníků s dlouholetou tradicí, který se uskuteční v paláci Žofín. Návštěvníci budou mít možnost si zatančit na muziku v podání formací Back Side Big Band a ABBA World Revival, objeví se zde také Josef Laufer, Elvis Presley Revival či Alena Přibylová and her Longhairs. Moderátorem večera se stane Alexandr Hemala.

KDY: pátek 13. a sobota 14. března od 20 hodin

Žofínský gala ples

Vrcholem letošní sezóny se stane gala ples v paláci Žofín, který nabídne orchestrální hudbu, módní přehlídku, taneční ukázky vítězů televizní soutěže StarDance, při nichž se představí Jan Onder i Marek Zelinka, nebo také show trojnásobných mistrů světa. Pokud dorazíte sami nebo s netančícím partnerem, budete moci využít službu TAXI dancers, tedy profesionálních tanečníků, kteří budou po celý večer k dispozici.

KDY: sobota 28. března od 19 hodin

Reprezentační ples na Vinohradech

Zatančit si během aktuální sezóny budete moci také v Národním domě na Vinohradech. I zde vás večerem provede známý moderátor Alexandr Hemala. Těšit se budete moci na taneční ukázky, hudbu pod taktovkou Orchestru Karla Vlacha, cimbálovou muziku, diskotéku s DJ i na hlavní hvězdu akce, kterou bude zpěvačka Dasha.

KDY: pátek 3. dubna od 20 hodin

Foto: archiv Česko-Slovenského plesu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!